Volvo isporučuje 90 hibridnih autobusa za Brisel

Volvo Buses je dobio narudžbu za 90 hibridnih autobusa iz Brisela. Sa ovom narudžbom Volvo je prodao više od 4000 elektrificiranih autobusa kupcima širom svijeta. Kompanija STIB-MIVB, koja pruža usluge javnog prevoza u Briselu, naručila je 90 modela Volvo 7900 Hybrid. Većina autobusa će biti isporučena ove godine tako da će građani i posjetioci Brisela nove autobuse imati na raspolaganju već ove godine. Narudžba također uključuje i servisiranje i održavanje autobusa, kojim će upravljati Volvo Trucks Center Brussels.

Sa novim hibridnim autobusima, Brisel preduzima značajan korak u proširenju i modernizaciji gradskog javnog prevoza. Cilj je da cjelokupni vozni park bude elektrificiran najkasnije do 2030. godine. “Belgija nastavlja da preuzima velike korake za čistiji i tiši urbani saobraćaj. Prije samo godinu dana dobili smo podjednako veliku narudžbu za električne hibridne autobuse iz kompanije TEC za belgijske gradove Charleroi i Namur. Sada je i Brisel odabrao našu tehnologiju. Ovo je veliki uspjeh koji našu ukupnu prodaju elektrificiranih autobusa podiže na više od 4000 jedinica”, kazao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses.

Volvo je prodao 90 hibrida i 101 električni hibrid u Belgiji. Opseg elektrificiranih autobusa Volvo Buses obuhvata hibridne autobuse, električne hibridne autobuse i električne autobuse. Volvo 7900 Hybrid se iz stanja mirovanja pa do 15-20 km/h potpuno pokreće ba električni način. Kako se povećava brzina, tako se aktivira mali dizelski motor. Volvo 7900 Hybrid nudi 30-40 posto nižu potrošnju goriva i emisije CO2 nego odgovarajući dizelski autobus. Emisije čestica i azotnih oksida su i za 50% niže.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842