Otokarovi inovativni autobusi na usluzi građanima Sakarije

Otokar, koji je sa svojim modernim autobusima prvi izbor mnogih gradova u javnom prevozu, izvršio je novu isporuku za Sakariju. Gradska općina Sakarija, koja obnavlja svoju transportnu infrastrukturu najnovijom tehnologijom i ekološki prihvatljivim vozilima, dodala je 23 vozila, od kojih je jedno električno, svom voznom parku.

Otokar, jedna od kompanija Koç Grupe, nastavila je na ovaj način da jača vozne parkove javnog prevoza u opštinama u inostranstvu i širom Turske sa svojim ekološkim vozilima. Nudeći udobno i sigurno putovanje milionima putnika u 60 zemalja svakog dana uz tehnologiju, dizajn i udobnost vozila koja proizvodi, Otokarova posljednja isporuka bila je u Sakariju, gdje se nalazi i njegova proizvodna baza. Gradska općina Sakarija je preuzela je 21 Otokar Kent LF, jedan Otokar Centro i 1 električni e-Kent.

Kerem Erman ispred kompanije Otokar je rekao: “Autobusi koje proizvodimo u Sakariji prevoze Tursku i svijet. Svojim aktivnostima u našoj fabrici izgrađenoj na površini od 552 hiljade kvadratnih metara, obezbjeđuju značajno zapošljavanje u Sakariji i stvaramo vrijednost za našu zemlju. Imamo najširu familiju proizvoda u industriji sa našim autobusima različitih dužina od 6 do 21 metar. Na sreću, već 15 godina smo najomiljeniji brend na turskom tržištu autobusa. Proizveli smo prvi turski hibridni, električni i pametni autobus. Otokar svojim inovativnim i ekološki prihvatljivim vozilima nastavlja doprinositi javnom prevozu. Danas ljudima u Sakariji nudimo vozila proizvedena u Sakariji. Ovo je veliki ponos za nas,” rekao je.

“Navodeći da omogućavaju milionima ljudi da bezbjedno dođu do posla, voljenih osoba i škola, ne samo u Turskoj već i širom svijeta. Sa velikom odgovornosti svake godine povećavamo naša ulaganja u istraživanje i razvoj i radimo na tome da nudimo najbolje našim opštinama i putnicima. Naši autobusi su u svjetskim razmjerima. Također smo cijenjeni, izvozimo autobuse u cijeli svijet, posebno u Evropu. Želio bih da se zahvalim našem gradonačelniku gradske opštine što je izabrao naše proizvode Nadam se da će naša 23 vozila biti od koristi našim sugrađanima iz Sakarije”, završio je Kerem Erman.

Kent LF, koji se ističe modernim unutrašnjim i vanjskim izgledom, ekološki prihvatljivim motorom i udobnošću, također pruža isplativo rješenje za transportere sa svojim niskim operativnim troškovima. Obećavajući prostrano putovanje u svim godišnjim dobima sa svojim snažnim klima uređajem, vozilo nudi maksimalnu sigurnost sa svojim ABS, ASR, disk kočnicama i sistemom protiv zaglavljivanja na vratima. Otokar Kent LF, koji svojim ulazom bez stepenica i potpuno niskim podom pruža moderan i jedinstven komfor putnicima, lakim pristupom za putnike sa invaliditetom i velikim unutrašnjim prostorom, svojim karakteristikama je visoko cijenjen u gradskom javnom prevozu u Turskoj i inostranstvu.

Dizajniran posebno za javni prevoz, model Centro dug 6,6 metara privlači pažnju svojim niskim podom i velikom unutrašnjom zapreminom koja može lako da primi invalidska kolica. U vozilu sa 11 fiksnih i 6 sklopivih sjedišta može se prevoziti 14 putnika koji stoje. Njegov ekološki prihvatljiv motor, koji zadovoljava Euro 6 nivo emisija, bez poteškoća se penje po strmim padinama sa svojim vrhunskim performansama i ne predstavlja opterećenje za prevoznike i opštine svojim niskim operativnim troškovima. Dok putnici uživaju u gradu uz Otokar Centro, sa širokim vratima koja omogućavaju brz ukrcaj i iskrcaj i prostranom unutrašnjosti, tehnologija vozila i visoka sigurnosna oprema daju samopouzdanje njegovom vozaču.

Otokarov ekološki prihvatljiv, nulte emisije i 100 posto električni 12-metarski e-Kent ističe se svojim dizajnom, udobnošću, tehnologijama i inovativnim rješenjima u sigurnosti. Dizajniran sa ciljem da obezbjedi čistije okruženje, tiši saobraćaj, niže operativne troškove i veću efikasnost, e-Kent može ponuditi domet od preko 300 kilometara kada je potpuno napunjen, u zavisnosti od topografije i profila upotrebe.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *