Lyst Reisen nastavlja da se oslanja na uspješan gradski autobus Mercedes Citaro

Share your love

Kompanija Lyst-Reisen, sa sjedištem u Zellingenu, ide naprijed u modernizaciji voznog parka zahvaljujući 16 novih Mercedes Citaro autobusa. Nova flota će ući u redovnu upotrebu u Würzburgu i okolini od 1. septembra 2024. Siniša Ristić iz Mercedes Buses Sales predao je 11 solo vozila i pet zglobnih autobusa izvršnom direktoru Lyst-Reisena, Stefanu Lydingu i mlađem menadžeru, Marcelu Lydingu 9. avgusta 2024. u Neu-Ulmu.

Trenutna isporuka naglašava impresivnu brzinu kojom autobuska kompanija Lyst-Reisen ažurira svoj vozni park. Ovom novom akvizicijom Lyst je za samo tri godine nabavio ukupno 55 Mercedes Citaro gradskih autobusa. Glavni fokus kompanije je na funkcionalnosti i ekonomičnosti – oblasti u kojima je Citaro decenijama dokazao svoju vrijednost kao isprobani modularni koncept. U kombinaciji sa visokim stepenom prilagođavanja i sveobuhvatnim spektrom usluga, Citaro je nova osnova na kojoj se gradi flota u Lyst-Reisenu.

Kao i u prošlosti, novonabavljena oprema je prilagođena u skladu s Lyst-Reisenovom komercijalnom flotom. 16 novih gradskih autobusa Citaro ima udobno opremljeno radno mjesto vozača, zajedno sa visokim sigurnosnim staklom na zaštitnim vratima vozača. Sigurnosni paket uključuje Sideguard Assist 2, asistenciju za saobraćajne znakove, Attention Assist (AtAs), nadzor pritiska u gumama (TPM), te ulazno i ​​ambijentalno osvjetljenje na prvim vratima.

Sistem klimatizacije se može kontrolisati odvojeno za vozačevo radno mjesto i putnički prostor. CCTV pokriva mjesto plaćanja karti na prvim vratima, ulazni prostor na drugim vratima i putnički prostor. Za dizajn interijera, Lyst-Reisen se odlučio za akcente visokog kontrasta kako bi stvorio svjež interijer. Boja žuto-zelenih rukohvata poklapa se sa uzorkom na tkaninama za presvlake. Za pod je odabran PVC pod sa efektom drveta. Informacioni sistem putnika se prikazuje preko 18,5-inčnih TFT monitora. Osim toga, Lyst-Reisen nudi besplatan bežični internet u svim vozilima.

Porodična kompanija Lyst-Reisen počela je sa radom 1989. godine sa jednim autobusom i od tada se konstantno širila. Samo godinu dana kasnije, autobuska kompanija je proširila svoju ponudu putničkih usluga i dodala linije za školski prevoz u svoj portfolio. Danas Lyst‑Reisen radi na linijama javnog prevoza u regijama Würzburg i Fürth i organizira nacionalna i međunarodna putovanja turističkim autobusima. Lyst-Reisen je također aktivan u uslugama zamjene željeznica autobusima širom Njemačke. Vozni park trenutno se sastoji od 125 vozila, uključujući 25 turističkih autobusa i 100 autobusa za redovni prevoz.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *