Devet Alexander Dennis Enviro200 autobusa isporučeno prevoznicima iz Engleske i Velsa

Share your love

Krajem jula proizvođač autobusa Alexander Dennis je objavio da je uspješno isporučio devet vozila modela Enviro200 prevoznicima iz Engleske i Velsa i to četiri vozila kompaniji Squarepeg Buses iz Leedsa te pet vozila za Lloyds Coaches iz velškog grada Machynlleth.

Novi Enviro200 će poboljšati lokalne autobuske linije koje se pružaju u partnerstvu sa transportnom upravom West Yorkshirea Metro u Leedsu. Oni uključuju novu uslugu 9 i 9c, koja pruža vitalne direktne veze za zajednice duž gradske obilaznice. Kupovina je najveća pojedinačna investicija u nova vozila koju je kompanija iz Yorkshirea preduzela do danas. Opremljeni efikasnom tehnologijom SmartPack proizvođača koja smanjuje emisije i povećava ekonomičnost goriva, oni će smanjiti tekuće troškove operatera.

Simon Daymond, koji je osnovao Squarepeg buses 2011. godine i nastavlja da upravlja poslovanjem, objasnio je: “Enviro200 se pokazao kao fantastično vozilo za naše poslovanje i sada imamo preko 35 ovih svestranih autobusa u upotrebi. Većina njih je stiglo kao polovna vozila, ali pozitivno iskustvo sa Enviro200 koje smo kupili nove od Alexander Dennisa 2018. godine, kao i odličan servis rezervnih dijelova AD24 podstakli su nas da se vratimo po još.”

Dave Sellars, menadžer za podršku prodaje za Alexander Dennis, dodao je: “Ovo je ogromna investicija za malu kompaniju koju podržavamo dugi niz godina i počašćeni smo povjerenjem koje su nam Simon i njegov tim još jednom ukazali. Sjajno je vidjeti poboljšanje koje će ovi novi autobusi sa niskim emisijama donijeti putnicima u Leedsu.”

S druge strane, porodična kompanija Lloyds Coaches kontinuirano unapređuje svoju modernu flotu, koja je jedna od najmlađih u Velsu. Novi autobusi sa niskom emisijom štetnih gasova Alexander Dennis Enviro200 koristit će putnicima na linijama koje povezuju lokalne zajednice s Machynllethom, Dolgellauom i Porthmadogom.

Svako od 9,7 metara dugačkih vozila ima kapacitet 33 putnika uz korisnika invalidskih kolica. Autobusi su opremljeni audio-vizuelnim najavama sljedeće stanice i koriste efikasnu tehnologiju Alexander Dennis SmartPack za smanjenje emisija i poboljšanje uštede goriva svojih Euro 6 motora. Sistem kombinuje stop/start motora sa pomoćnim upravljanjem opterećenja i električnim ventilatorima za hlađenje.

Menadžer Lloyds Coachesa, Dan Lloyd, rekao je: “Lloyds Coaches je ponosan što nastavlja ulaganje u nove autobuse za naše usluge, od koristi našim putnicima i zajednicama koje opslužuju naše linije. Alexander Dennis Enviro200 je idealan za usluge koje pružamo u partnerstvu sa Cyngor Gwynedd, nudeći značajan kapacitet u autobusu koji se lako kreće seoskim putevima.”

Simon Wood, regionalni menadžer prodaje za Alexander Dennis, dodao je: “Drago mi je što ponovo isporučujem nove autobuse Lloyds Coaches i nastavljam odnos koji sam izgradio u posljednjih 20 godina s Danovim odabirom našeg Enviro200 za ovu najnoviju nadogradnju voznog parka .”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *