Autocares Montijano se ponovo odlučila za novi Sunsundegui

Kompanija Autocares Montijano iz andaluzijskog grada Jaen započeo je godinu preuzimanjem novog autobusa Sunsundegui SC7 za svoj vozni park. Novi kupljeni autobus je dužine 13 metara i napravljen je šasiji MAN RR2 sa nezavisnim ovjesom u konfiguraciji 4×2 te ispunjava Euro 6 ekološke norme.

Vozilo, kapaciteta 59 sjedišta, prilagođeno je osobama sa invaliditetom zahvaljujući liftu sa bočne strane kao i šest podnih šina za vezanje invalidske stolice. Sva sjedišta su opremljena sa naslonom na obaranje te sigurnosnim pojasevima. Putnicima će na raspolaganju biti i USB utičnice kao i standardna audio/video oprema. Za sigurnost će se pobrinuti sistemi nove generacije uz sistem kamera.

Vozilo je još opremljeno sa prednjim vanjskim osvjetljenjem, zadnjim bočnim svjetlom, gornjom bočnom rasvjetom koju čine dva svjetla po strani, asimetričnim retrovizorima plus rezervno ogledalo u slučaju nužde u prtljažniku te linijskim digitalnim displejima na prednjoj i zadnjoj strani.

Sa čitavim životom posvećenim putničkom prevozu u drumskom saobraćaju, već četiri generacije vode ovaj porodični biznis, sa najsavremenijim autobusima i ugradnjom najnovijih inovacija kako bi ponudili najbolje u svakoj od svojih usluga.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841