Nova energetska vozila Fotona će revolucionirati globalnu automobilsku industriju

Share your love

U ovoj eri globalizacije, nova energetska vozila postaju sve popularnija među kupcima. Kao jedan od vodećih igrača u kineskoj industriji komercijalnih vozila, Foton je napravio niz tehnoloških otkrića u industriji novih energetskih vozila. Štaviše, u potpunosti je posvećen postavljanju ekološki prihvatljivijih vozila sa nultom emisijom na puteve širom svijeta, pružajući udobnije i ugodnije usluge transporta.

U Maleziji, Foton blisko sarađuje sa Ministarstvom saobraćaja i pomaže zemlji da pređe na zeleniji javni prevoz. Nedavno je serija od 46 jedinica Foton novih energetskih međugradskih autobusa stigla u Maleziju, čineći putovanje mnogo praktičnijim između Johor Bahrua i Singapura, grad-države.

Od pokretanja istraživanja i razvoja novih energetskih vozila, Foton je uspješno razvio širok spektar novih energetskih vozila, uključujući električna, hibridna, vozila na vodik. Do sada su njegova nova energetska vozila uspostavila zapanjujuće prisustvo u Australiji, Južnoj Americi i azijsko-pacifičkom regionu. U Meksiku, Malti, Novom Zelandu, Indiji i Egiptu, Foton vozila nove generacije mogu se lako vidjeti u njihovim gradovima i međunarodnim aerodromima.

Prije samo nekoliko dana Foton je u Džakarti potpisao ugovor o strateškoj saradnji sa indonezijskim Indomobilom. Prema dogovoru dvije strane, Indomobil će biti zadužen za montažu i marketing Foton električnih komercijalnih vozila u Indoneziji. Dvije strane će također raditi zajedno na izgradnji čvrstog industrijskog lanca, koji će pokrivati proizvodnju i prodaju novih vozila kao i povezane postprodajne i finansijske usluge.

Nabavljajući svoje rezervne dijelove od Daimlera, Cumminsa, ZF-a i drugih međunarodno poznatih dobavljača rezervnih dijelova, Foton je uvelike ojačao svoju ukupnu konkurentnost na globalnom tržištu, postavljajući čvrste temelje za svoju međunarodnu ekspanziju.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841