Saudijska Arabija dobija preko 1.000 Zhongtong autobusa

Share your love

Dana 21. februara održana je velika ceremonija u Liaochengu u provinciji Shandong povodom isporuke 1.022 jedinice Zhongtong autobusa njihovom operateru u Saudijskoj Arabiji. Nakon njihovog dolaska u ovu bliskoistočnu zemlju, ukupan broj Zhongtong autobusa u funkciji će premašiti 14.000 jedinica.

Uz produbljivanje veza između Kine i Saudijske Arabije, Zhongtong kontinuirano jača svoje prisustvo u Saudijskoj Arabiji, unapređujući mrežu javnog prevoza u zemlji. Trenutno, Zhongtong turistički, međugradski, školski i gradski autobusi igraju ključnu ulogu u svakodnevnom životu Saudijske Arabije.

Kako bi ispunili brzo rastuću potražnju za zelenijim i udobnijim putničkim uslugama u Saudijskoj Arabiji, Zhongtong je uveo prilagođena rješenja za prevoz zasnovana na lokalnim radnim uslovima i posebnim potrebama i zahtjevima kupaca. Sa svojim dobro povezanim mrežama postprodajnih usluga u inostranstvu, proizvođač autobusa osigurava pravovremene i visokokvalitetne usluge autobuskim operaterima.

Za manje od dva mjeseca ove godine, Zhongtong je osigurao nekoliko velikih narudžbi autobusa sa prekomorskih tržišta, uključujući 120 jedinica električnih autobusa iz Singapura. Poslednjih godina Zhongtong dobija sve veću popularnost i u Paragvaju gdje su u novembru 2019. godine sa radom počeli i električni gradski autobusi. U februaru 2022. godine isporučio je 141 jedinicu 12-metarskih gradskih autobusa Dominikanskoj republici, a u maju 2023. godine Zhongtong je isporučio Kirgistanu 1.000 jedinica plinskih autobusa.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841