U Grčku stiže 100 Iveco Urbanway CNG autobusa

Iveco Bus će isporučiti čak 100 Urbanway CNG autobusa u Atinu. Grčko Ministarstvo infrastrukture i transporta odabralo je Iveco Bus i njegov Urbanway CNG zglobni model za najnoviju nabavku za glavni grad. Ovaj autobus radi na komprimirani prirodni plin (CNG) i kompatibilan je s biometanom. Do kraja godine biće isporučeno ukupno 100 autobusa za obnovu postojećeg voznog parka u Atini, rekli su iz Iveco Bus.

Urbanway modeli dugi 18 metara ispunjavaju Euro 6E standarde emisije za vozila na CNG. Autobusi po narudžbi će biti opremljeni motorom Cursor 9 NP proizvođača FPT Industrial. Sa 4 vrata, 42 sjedišta i jednim dijelom za invalidska kolica, mogu da ugoste ukupno 144 putnika. Vozila takođe integrišu nove ADAS (Napredni sistemi za pomoć vozaču) uređaje kako bi bili u skladu sa GSR (General Safety Regulation) propisom koji stupa na snagu u julu 2024. godine.

Christos Staikouras, ministar infrastrukture i transporta, rekao je: “Potpisivanje ugovora sa Ivecom za nabavku 100 zglobnih gradskih autobusa na CNG dužine 18 metara označava još jedan korak ka postizanju trostrukog cilja koji je postavilo Ministarstvo infrastrukture i transporta. Ovaj cilj se odnosi na unaprijeđenje gradskog prevoza, promociju održive gradske mobilnosti i postizanje visokog nivoa usluga javnog prevoza koje se nudi građanima.”

“Oduševljeni smo što je naša tehnologija prirodnog gasa impresionirala grčko Ministarstvo infrastrukture i transporta, te što su odabrali našu novu generaciju Urbanway CNG za program obnove i modernizacije voznog parka gradskih autobusa u Atini. To što toliko važnih gradova širom Evrope bira Iveco Bus za energetsku tranziciju svojih voznih parkova je potvrda kvaliteta i performansi naših vozila za održivu mobilnost,” rekao je Giorgio Zino, direktor Iveco Bus Europe Commercial Operations.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841