Vijetnam dobio 207 gradskih Golden Dragon autobusa

Nedavno je 207 jedinica Golden Dragon gradskih autobusa u potpunosti sastavljeno u proizvodnoj bazi proizvođača autobusa Haicang u Xiamenu, a planirano je da sva vozila budu isporučena u vijetnamski Ho Ši Min. Ova isporuka će označiti i prvi ulazak kineskih autobusa u ovu zemlju. Nakon dolaska, oni će odmah biti pušteni u rad, pružajući povoljnije usluge prevoza za lokalno stanovništvo.

Otkako je osigurao narudžbu od vijetnamskih kupaca u januaru ove godine, Golden Dragon je radio bez daha, osiguravajući pravovremenu isporuku svojih autobusa kupcima u inostranstvu. Zvanični ulazak gradskih autobusa Golden Dragon u zemlju predstavlja novu prekretnicu za proizvođača autobusa, a ujedno je i rezultat njegovog napornog rada u proteklih osam godina.

Vijetnam ima različite zahtjeve u pogledu širine i ukupne težine autobusa i ograničenja težine njihovih zadnjih osovina. Iz tog razloga, kineski autobusi su rijetko viđeni u zemlji. Prije osam godina Golden Dragon je počeo istraživati tržište s ciljem da stekne potpuno znanje o posebnim potrebama i zahtjevima lokalnih autobuskih operatera. Trenutno je njegov KD projekat u Vijetnamu završio 90% izgradnje. Nakon završetka, u mogućnosti je da bliže sarađuje sa lokalnim partnerima i dodatno ojača svoje prisustvo u zemlji.

Svaka država ima svoje propise i posebne uslove rada. Kao odgovor, Golden Dragon je uvijek bio posvećen razvoju prilagođenih proizvoda za autobuse za svoje kupce u zemlji i inostranstvu. “Proizvodnju smo nastavili ranije nakon proljetnog festivala ove godine i naši radnici su radili u tri smjene kako bismo mogli sve autobuse sastaviti do kraja ovog mjeseca”, otkrio je Huang Ji, zamjenik generalnog direktora Golden Dragon Overseas Sales Co., doo

Prema Golden Dragonu, sada su u trci s vremenom da se završi sklapanje gotovo 200 jedinica autobusa koje je naručio autobuski operater iz Saudijske Arabije. Prošle godine Golden Dragon je postigao impresivna dostignuća na prekomorskom tržištu. Tokom cijele godine, njegov ukupan obim izvoza autobusa dostigao je 6.946 jedinica, što je povećanje od 31% u odnosu na 2022. godinu, a njegov tržišni udio na prekomorskom tržištu iznosio je 16%, što je drugo mjesto među svim kineskim proizvođačima autobusa. Konkretnije, njegov izvoz cijelih autobusa zauzimao je polovicu ukupnog izvoza, a ostatak je činio izvoz KD autobusa.

Golden Dragon je do sada pokrenuo svoje KD projekte u preko 10 zemalja, uključujući Tajland, Egipat, Etiopiju, Nigeriju i Vijetnam. Ovakvom proizvodnjom u ovim zemljama, proizvođač autobusa ne samo da je pomogao u stvaranju više radnih mjesta za lokalno stanovništvo, već je i značajno ojačao svoju ukupnu konkurentnost na inozemnom tržištu. Očekuje se da će u 2024. godini izvoz KD autobusa premašiti izvoz kompletnih autobusa.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841