Arriva London naručila 87 Wrightbus električnih autobusa

Proizvođač autobusa Wrightbus je dobio ugovor za isporuku 87 novih električnih autobusa za Arriva London za rad u glavnom gradu Velike Britanije. Ova narudžba uključuje 11 jednospratnih GB Kite Electrolinera i 76 dvospratnih StreetDeck Electrolinera.

Novi autobusi bit će isporučeni od jula 2024. godine kako bi opsluživali nekoliko linija oko Londona. Ovo je dio Arrivinog plana da proširi svoje usluge električnih autobusa u glavnom gradu.

Marcos Hart, generalni direktor Arriva UK Bus za London, rekao je: “Naručivanje ovih novih vozila predstavlja fantastičnu prekretnicu na našem putu da našu autobusku mrežu širom Londona učinimo još zelenijom. Flota sa nultom emisijom iz Wrightbusa pomoći će nam da nastavimo sa isporukom visokoučinkovite i održive mreže javnog prevoza koju naši kupci zaslužuju.”

Ovaj ugovor slijedi narudžbu Arriva London iz 2023. da Wrightbus isporuči 34 StreetDeck Electrolinera. Autobusi za obje narudžbe će se proizvoditi u sjedištu Wrightbusa u Ballymeni, Sjeverna Irska.

Jean-Marc Gales, izvršni direktor Wrightbusa, izjavio je: “Ovo je još jedan značajan posao za Wrightbus i drago nam je što smo ponovo u partnerstvu sa Arrivom u nastojanju da javni prevoz sa nultom emisijom štetnih gasova. Arriva je, kao i mi, stalno na čelu nove i uzbudljive tehnologije i putovanja bez emisija. Ovaj najnoviji sporazum dodatno jača reputaciju koju smo stekli u sektoru transporta bez emisija i pomoći će da igra važnu ulogu u ambicijama Velike Britanije za dekarbonizaciju. Jedva čekamo da vidimo još više naših autobusa koji rade u Londonu, što će pomoći putnicima da uživaju u udobnom i čistijem prevozu.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841