Kulinarsko putovanje kroz Singapur sa MAN autobusom

Share your love

Nedavno ste imali priliku čitati i gledati kako je Holanđanin od Neoplan Skylinera napravio putujuću kuću, a nova slična priča nam dolazi iz Singapura, a u glavnoj ulozi je MAN dvospratni autobus.Autobuski prevoznik Duck & Hippo ponudili su jedinstveno pokretno gastronomsko iskustvo u Singapuru. Gosti u sklopu obilaska grada mogu uživati i ​​u regionalnim delikatesima, zahvaljujući činjenici da je luksuzni MAN dvospratni autobus pretvoren u restoran na točkovima.

Popularni GOURMETbus omogućava da uživate u kulinarskim zadovoljstvima dok gledate impresivne znamenitosti Singapura. MAN dvospratni autobus na gornjem spratu nudi ugostiteljski objekat sa kapacitetom od 32 osobe, a kuhinja se nalazi na donjem spratu. Vozač na uobičajenoj ruti prima i ispušta turiste, koji tokom vožnje mogu uživati u Samsui piletini ili dim sum jelu tokom dana ili indo-kineskim jelima u večernjim satima. “MAN GOURMETbus je osvježavajući koncept koji kreativno kombinuje kulinarsko iskustvo sa razgledanjem. Takođe pokazuje inovativne mogućnosti koje MAN može ponuditi širom svijeta svojim proizvodima u saradnji sa karoseristima”, kazao je Tim Schuler, mednažer prodaje autobusa u MAN Truck & Bus Asia Pacific.

MAN je radio sa karoseristom Soon Chow kako bi razvio novo i prilagođeno rješenje za putujući restoran. “Koncept i izvršenje su jedinstveni u Aziji”, dodao je Schuler. GOURMETbus je urađen na 12-metarskoj šasiji MAN A69. Dvoosovinska niskoulazna šasija uključuje Euro 5 motor snage 250 KS (184 kW). Karakteristike kao što su elektronski kočioni sistem (EBS), zajedno sa ABS-om će putnicima osigurati veću sigurnost i udobnost. Pored toga, sistem elektronskog upravljanja vazdušnim oslanjanjem (ECAS) osigurava superiornu udobnost vožnje.Zbog elegantne crne boje ovaj MAN automatski privlači pažnju kako prolaznika tako i drugih učesnika u saobraćaju. Gosti se posebno osjećaju dobro i impresionirano kako uđu u ovo vozilo, a na ulazu se nalazi crveni tepih. “Ovaj dabl-deker nudi sve pogodnosti vrhunskog restorana, što se odražava u unutrašnjoj strukturi i dizajnu”, objasnio je Schuler. Vozilo je opremljeno sa uređajima za skladištenje i čišćenje posuđa kao i uređajima potrebnim za spravljanje jela, dok se namirnice uzimaju prije svakog polaska kako bi jela bila što svježija i ukusnija. Za serviranje jela i pića su zadužena dva konobara. Autobus je također opremljen i sa bežičnim mikrofonom, zvučnim sistemom i WiFi pristupom.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1934