VDL i Twerenbold: Saradnja koja traje skoro 30 godina

Odnos koji traje decenijama dobio je novi poticaj. Švicarska kompanija Twerenbold Reisen AG nedavno je naručio od VDL Bus & Coach 14 autobusa modela Futura FHD2. Vlasnik i predsjednik odbora kompanije Karim Twerenbold nema ništa protiv da se saradnja koja je počela još 1992. godine nastavi još mnogo godina u budućnosti. “Mi se odlučujemo za kvalitet, pouzdanost i lojalnost. Vrijednosti koje također njeguje i VDL.”

Vozni park kompanije Twerenbold sada se sastoji od 62 autobusa, od kojih je 60 iz VDL Bus & Coach. Prema riječima Karima Twerenbolda “…kao i VDL i mi smo porodično vlasništvo. Naše osnovne vrijednosti odgovaraju vrijednostima koje zagovara i VDL. Obje kompanije stavljaju svoje ljude na prvo mjesto, što smatram posebno važnim. VDL je otvoren za poboljšanje svojih proizvoda i to znači kontinuirano nastojanje za inovacijama. Da bi se osigurala kontinuirana saradnja, to je, naravno, neophodno.”

Bernard Donzé, direktor VDL Bus & Coach Suisse, opisao je odnos sa Twerenboldom kao “veoma poseban”. Ponosan je na povjerenje koje je Twerenbold još jednom iskazao u VDL. “Historija koju smo zajedno izgradili je nešto što treba njegovati. Twerenbold ne samo da vjeruje u naše proizvode, već je i uvjeren u našu organizaciju. U isto vrijeme, mi u VDL-u moramo osigurati da i dalje preuzimamo vodeću ulogu u inovacijama, tako da sada i ubuduće ostajemo najbolja opcija za ključne kupce kao što je Twerenbold.”

Nove VDL Future će biti u radu od kraja aprila. Kompletnu narudžbu čini jedanaest vozila u klasi Royal, a tri u Comfort klasi. Autobusi Royal klase imaju dužinu od 12,2 metra i nude 30 + 1 + 1 mjesta. Ova klasa, koju je dizajnirao sam Twerenbold, pomogla je kompaniji da postavi standarde za putovanje autobusom u Šviarskoj. Autobusi se istuču deluxe 2 + 1 rasporedom i razmakom sjedišta od najmanje 90 centimetara.

Dva autobusa Comfort kategorije su dužine 13,9 metara sa 56 + 1 + 1 sjedišta. Treća Futura FHD2 ima dužinu 12,9 metara, sa rasporedom sjedišta od 48 + 1 + 1. Posljednja isporuka za Twerenbold, koja se sastojala od 13 VDL Futura, završena je u proljeće 2014. godine.

Twerenbold Reisen AG je osnovan 1895. godine. Slogan kompanije je “Putovati u dobrom društvu”. Kompanija je prije svega specijalizovana za organizovanje putovanja, ali i za usluge prevoza u malim grupama i dnevne izlete. Twerenbold Reisen AG je dio grupacije Twerenbold Reisen koja uključuje i Reisebüro Mittelthurgau Fluss- und Kreuzfahrten AG, Imbach Reisen AG i Vögele Reisen AG.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842