ALESA uključila još 4 autobusa nulte emisije u Leonu

Početkom septemba španska ALESA, koja upravlja gradskim prevozom Leona, predstavila je i u rad pustila četiri električna autobusa Mercedes eCitaro. Vozila su predstavljena na Plaza de San Marcelo u gradskom centru. Sa ovim novim autobusima, Leon je pozicioniran kao jedan od najnaprednijih španskih gradova u obnovi voznog parka. Savez između grupe i glavnog grada Leonesa jača ALESA-inu posvećenost smanjenju emisija.

ALESA planira da do kraja 2025. godine 65% flote bude nezagađujuće. Ova nova vozila zamijenit će dizelske autobuse, a do kraja godine stići će još tri autobusa s nultom emisijom, kojima će 2025. biti dodato još osam jedinica. Francisco Iglesias, izvršni direktor ALESA-e, na svojim društvenim mrežama je objavio: “Veoma smo sretni što nastavljamo raditi s Gradskim vijećem Leona na transformaciji grada u održivije mjesto, nudeći čistije usluge svojim građanima.”

Dobro poznati model Citaro evoluirao je prema čistijem pogonu i nastao je eCitaro. Ovaj model koji je kupila ALESA je najprodavaniji model u sektoru električnih autobusa. Podsjećamo da je prošle godine ova kompanija u Leonu predstavila i električnu flotu od sedam električnih autobusa.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1853

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *