Otokar isporučuje 90 autobusa u Češku Republiku

Vodeći turski brend autobusa Otokar potpisao je ugovor sa Dopravní Společnost Ústeckého Kraje, transportnom kompanijom regije Ústí u Češkoj Republici, za nabavku 90 međugradskih autobusa.

Otokar, koji omogućava moderan javni prevoz u više od 50 zemalja, nedavno je dobio narudžbu od Dopravní Společnost Ústeckého Kraje za 90 Vectio U LE autobusa. Ugovor koji je Otokar potpisao iznosi oko 14 miliona eura. Autobusi Vectio će se proizvoditi u skladu sa zahtjevima javnog prevoza regije Usti. Otokar planira da isporuku autobusa završi u roku od 12 mjeseci, počevši od prve polovine 2023. godine.

Sa skoro 60 godina iskustva u sektoru javnog prevoza, inženjerskim sposobnostima i sopstvenim dizajniranim proizvodima, Otokar je i dalje omiljen u mnogim gradovima Evrope, nudeći udobno i sigurno putovanje milionima putnika sa više od 35 hiljada autobusa koji se trenutno koriste u više od 50 zemalja, uključujući Tursku.

Kompaktno, praktično vozilo, Vectio U LE dostupan je s različitim konfiguracijama sjedišta kako bi se osiguralo da može zadovoljiti sve potrebe kupaca. Prioritet daje pristupačnosti, s niskim podom, dvostrukim centralnim vratima i ručno upravljanom rampom za korisnike invalidskih i dječijih kolica. Enterijer je elegantan i prostran. Nezavisni ovjes prednje osovine i automatski mjenjač osiguravaju fleksibilno, ali stabilno rukovanje. Njegov uski krug okretanja čini vozilo veoma upravljivim. Savršeno prilagođen gradskoj i međugradskoj vožnji, Vectio U LE povećava svestranost voznog parka svakog operatera.

 

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841