FlixBus pokrenuo domaće linije u Škotskoj

FlixBus je najavio ulazak na domaće tržište Škotske, lansirajući novu dnevnu liniju između Glasgowa i Aberdeena od 8. augusta 2022. godine.Globalni brend, koji se brzo proširio na oko 2.400 destinacija u 40 zemalja, pokrenuo je svoju prvu škotsku liniju, koja u početku saobraća četiri puta dnevno, i konkurira postojećim megabus i škotskim Citylink uslugama na istom koridoru, kao i predstojeće proširenje usluga Ember na sjeveroistoku. Uz karte počevši od 99 penija tokom cijelog augusta, FlixBusov novi poduhvat povezaće gradove Glasgow, Stirling, Perth i Aberdeen. Obilježavajući ovu priliku, FlixBus je također predstavio jedinstveni autobus inspiriran Saltirom, škotskom zastavom, te njenim znamenitostima kao što su vijadukt Glenfinnan i Ben Nevis.

Andreas Schorling, generalni direktor FlixBus UK, rekao je: “Nismo krili da želimo biti najveći brend autobusa u cijeloj Velikoj Britaniji, a naše lansiranje u Škotskoj je kamen temeljac naše strategije rasta. Iz našeg iskustva na prekograničnim linijama znamo da se naša usluga prirodno uklapa sa škotskim tržištem.” Uslugama će upravljati postojeći Flixbusov partner McGill's, koji je počeo raditi sa Flixbusom 2021. godine i već upravlja sa nekoliko prekograničnih linija do i iz gradova u Engleskoj, uključujući Sheffield i Manchester, kao i nedavno pokrenutu ljetnu liniju između Londona te Glasgowa i Edinburgha.

Izvršni direktor McGill's Ralph Roberts izjavio je: “Naše uspostavljeno partnerstvo s FlixBusom napredovalo je i drago nam je što radimo zajedno s globalnim brendom na realizaciji ovog ambicioznog projekta te nudimo visokokvalitetne transportne veze ljudima Škotske.” Uvođenje nove namjenske škotske linije znači da FlixBus mreža sada opslužuje preko 40 destinacija širom Velike Britanije.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841