Potpuno električni Isuzu NovoCiti Volt na evropskim putevima, ali i u BiH!

NovoCiti Volt, potpuno električni autobus srednje veličine turskog brenda komercijalnih vozila Anadolu Isuzu, uspješno je počeo sa radom u evropskim gradovima. Budući da ga proizvodi Anadolu Isuzu, pridajući poseban prioritet proizvodnji električnih vozila i vozila na alternativna goriva u skladu sa svojim istraživanjem i razvojem te vizijom održivosti, NovoCiti Volt je popularan zbog svoje prednosti bez emisija, superiornih karakteristika i privlačnog dizajna. NovoCITI Volt, koji je prvi put isporučen u Francusku 2021. godine na međunarodnom tržištu, dobio je oko 25 narudžbi iz raznih drugih evropskih zemalja, što ukazuje na pozitivno ostvarenje ovog modela.

Ovaj model je razvio Anadolu Isuzu, potpuno u skladu s trendovima javnog prevoza budućnosti, od koncepta do faze dizajna. Ispunjavajući evropske standarde zaštite životne sredine, udobnosti i bezbjednosti, NovoCiti Volt uspješno odgovara na zahtjeve opština i gradova za nultom emisijom, niskom bukom te modernim dizajnom i rješenjima. Lokalni operateri mogu birati između širokog spektra opcionalne opreme NovoCiti Volta prema svojim potrebama. NovoCiti Volt, koji ima visoku upravljivost sa svojom dužinom od 8 metara, ističe se niskim operativnim troškovima i maksimalnom efikasnošću u svojoj klasi. Njegove baterije visokih performansi pružaju domet do 300 km na jednom punjenju.

Zahvaljujući baterijama postavljenim na krovu i uravnoteženoj distribuciji težine, unutrašnji kapacitet može biti do 52 putnika. Sistem regenerativnog kočenja daje značajan doprinos ukupnom upravljanju snagom. Sistem ocjenjivanja vozača vozila optimizira operativnu efikasnost analizom vrijednosti kao što su potrošnja energije i različiti kapaciteti baterija koji se nude za svaku potrebu.

Dajući prioritet korporativnoj odgovornosti i održivosti, Anadolu Isuzu nastoji ojačati svoju poziciju na tržištu praksama koje se primjenjuju u proizvodnim procesima i ekološki prihvatljivim vozilima koja proizvodi. Anadolu Isuzu ove godine nastavlja svoje napore da razvije i predstavi električne autobuse i od 12 te 18 metara.

Također, pokrenuta je i evropska kampanja prezentacija i demo vožnji modela NovoCiti Volt sa ciljem predstavljanja samog vozila, njegovih kapaciteta, ali i cijelokupnog asortimana vozila nove generacije kompanije Anadolu Isuzu. S tim u vezi, kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, ekskluzivni zastupnik i distributer Anadolu Isuzu autobusa za Bosnu i Hercegovinu, početkom jeseni planira bh. prezentaciju ovog modela. Tako će Isuzu NovoCiti Volt postati prvi električni autobus koji će ući na prostor naše države čime se dodatno osvježiti segment električnih vozila u BiH, koji u zadnje vrijeme bilježi dosta interesantne rezultate.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841