Isporučeni Isuzu autobusi za kupce u Španiji

Španske autobuske kompanije Autocares Cabo Peñas iz grada Luanco i Autocares Urpa iz grada Andoain preuzele su svoje nove Isuzu autobuse. Vozila je isporučila kompanija Mobility Bus, koje je zvanični distributer autobusa marke Isuzu u Španiji.

Asturijski operater Autocares Cabo Peñas je kupio Isuzu Novo, koji je opremljen domaćim Isuzu motorom i automatskim mjenjačem. Ovaj autobus je opremljen predugradnjom rampe za podizanje, kao i svim sigurnosnim elementima za povećanje udobnosti putovanja kako za putnike tako i za vozača.

Novo je veoma svestrano vozilo sa odličnim performansama za transportne kompanije. Sa kapacitetom do 29 sjedišta, kombinuje prednosti minibusa i autobusa pune veličine u inteligentnom “midi” konceptu, postajući idealan partner za putovanja na kratke i srednje udaljenosti. Širok raspon konfiguracija sjedišta kupcu omogućava različite primjene. Novo nudi visok nivo udobnosti i sigurnosti za svoje putnike.

Baskijski prevoznik Autocares Urpa iz grada Andoain je za svoje potrebe odabrao dva Isuzu modela i to Grand Toro te Novociti Life. Grand Toro je isporučen u konfiguraciji sa 37 sjedišta, Cummins motorom i Allison automatskim mjenjačem, dok je gradski Novociti Life, isporučen kao vozile klase I sa 21 sjedištem i do 39 stajaćih putnika. Ima nizak pod, kneeling sistem i savršen i lak pristup vozilu zahvaljujući minimalnoj udaljenosti od poda do tla.

Autocares Urpa ima više od 30 godina iskustva i u procesu je ekspanzije. Posvećen je i gradskom prevozu putnika, ali i organizaciji vanrednih vožnji.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841