12 solo Ebusco 3.0 autobusa stiže u švicarski VBSG

Ebusco je potpisao ugovor sa VBSG – Verkehrsbetriebe St. Gallen. Ova narudžba se sastoji od 12 autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara koji će biti raspoređeni u St. Gallenu početkom 2025. godine. Svi isporučeni autobusi imat će niski pod, troja vrata i napajat će se baterijom od preko 350 kWh. Sa ovim konfiguracijama, autobusi su dobro opremljeni da pređu oko 60.000 kilometara godišnje kroz planinski krajolik St. Gallena.

Ebusco 3.0 prevazilazi granice, i bukvalno i figurativno. Sa ovom novom narudžbom, Ebusco 3.0 će ponovo ući u novu zemlju. Očekuje se da će u narednim godinama Ebusco 3.0 biti na putu u: Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Holandiji, Belgiji, Njemačkoj, Francuskoj, a sada i Švicarskoj. Ipak, ovo će biti prvi put da će Ebusco 3.0 biti raspoređen na planinskom terenu. Karakteristike Ebusca 3.0, kao što su njegova izuzetna energetska efikasnost i upravljivost, čine ovaj autobus veoma pogodnim za strme predjele i stoga savršenim izborom za VBSG.

Švicarska već dugo cijeni čist zrak i ne čudi što se u ovoj zemlji nalazi najčistiji zrak na svijetu. U skladu sa Pariškim sporazumom, Švicarska je razvila dugoročnu klimatsku strategiju, ciljajući neto nulte emisije za 2050. godinu. U skladu sa strategijom svoje zemlje, VBSG je postavio isti cilj da postane klimatski neutralan do 2050. godine, a trenutno je u procesu pretvaranja cijele flote na električni pogon. Ovim poslom, Ebusco i VBSG zajedno doprinose ispunjavanju regionalnih i nacionalnih ciljeva.

Dr. Ralf Eigenmann, izvršni direktor VBSG-a, komentarisao je: “Ovom novom narudžbom pravimo još jedan značajan korak ka našem cilju da postanemo klimatski neutralni do 2050. godine. S nestrpljenjem očekujemo naše partnerstvo sa Ebuscom, čvrsto vjerujući da Ebusco 3.0 predstavlja optimalan izbor za isporuku čistog i održivog transporta širom našeg regiona. Uvjereni smo da će ovo partnerstvo ne samo biti od koristi našoj zajednici, već i doprinijeti zelenijoj, ekološki prihvatljivijoj budućnosti.”

Patrick Oosterveld, direktor prodaje Ebusca, je izjavio: “Za Ebusco 3.0 ne postoji planina dovoljno visoka na koju se ne može popeti. St. Gallen ima zadivljujući krajolik, a mi smo privilegirani da dodamo njegovoj ljepoti našim autobusom. Veoma smo uvjereni da će Ebusco 3.0 još jednom istaći performanse i pružiti St. Gallenu održiv i pouzdan transport u godinama koje dolaze.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841