Zhongtong isporučio H11 autobuse u Meksiko

Krajem decembra, održana je velika ceremonija u Liaochengu povodom zvanične isporuke 42 Zhongtong H11 turističkih autobusa njihovom kupcu u Meksiku. “Izuzetno smo zadovoljni što vidimo brzo rastuću bilateralnu trgovinu između Kine i Meksika. Sa sve više i više Zhongtong autobusa koji dolaze u Meksiko, posvećeni smo pružanju ekološkijih, inteligentnijih i udobnijih usluga javnog prevoza za lokalno stanovništvo”, rekao je Wang Xingfu, generalni direktor Zhongtonga, na ceremoniji primopredaje.

Tek što je debitovao na tržištu, za manje od dva mjeseca Zhongtong H11 je već dobio narudžbe na domaćem i međunarodnom tržištu. Njegov komercijalni uspjeh prvenstveno leži u visokim standardima kvalitete i neusporedivoj udobnosti putovanja. Uz vrhunski NVH (Noise, Vibration, and Harshness) standard, putnici uživaju u tišem i prostranijem okruženju za putovanje. Zahvaljujući laganim materijalima karoserije i visoko efikasnom sistemu prenosa, H11 postiže impresivno visoku energetsku efikasnost. Štaviše, kupci mogu izabrati pogone na fosilna goriva, električnu energiju ili pogonske linije sa proširenim dometom.

Kako bi ispunio stroge operativne zahtjeve u Meksiku, Zhongtong ulaže nemilosrdne napore da unaprijedi svoje putničke autobuse, gradske autobuse i BRT (Bus Rapid Transit) gradske autobuse, od kojih svi imaju neke prilagođene karakteristike koje odgovaraju posebnim potrebama i zahtjevima putnika i autobuskih operatera u Meksiku.

Od svog prvog ulaska u Meksiko 2009. godine, Zhongtong je već uspostavio solidno prisustvo u zemlji. Tokom 2017. godine, serija gradskih autobusa BRT od 18 metara počela je da pruža povoljnije usluge prevoza za lokalno stanovništvo. U 2020.-oj, 143 jedinice Zhongtong gradskih autobusa predate su Meksiku i odmah su puštene u rad, tako da je iskustvo ovog proizvođača u Meksiku jako pozitivno. Osim Meksika, Zhongtong je isporučio autobuse u 17 zemalja Latinske Amerike, uključujući Peru, Argentinu, Ekvador, Kolumbiju, Dominikansku republiku i Kostariku. Otkako je 2003. godine osigurao svoj prvi izvoz autobusa, proizvođač autobusa je do sada isporučio autobuse u preko 100 zemalja i regija širom svijeta.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841