20 Marcopolo autobusa za Reunidas Paulista

Brazilska kompaniija za prevoz putnika Reunidas Paulista, sa sjedištem u Araçatubi, u unutrašnjosti São Paola, kupila je 20 novih Marcopolo autobusa i to model Paradiso 1200 New G7 modela. Prvih deset jedinica je isporučeno krajem juna, a ostalih deset vozila je planirano za isporuku tokom mjeseca novembar.

“Sa velikim zadovoljstvom isporučujemo ova nova vozila tako važnom i tradicionalnom kupcu Marcopolo vozila. Reunidas Paulista ulaže sve više i više kako bi svojim putnicima ponudio najviši standard kvalitete i sofisticiranosti”, kazao je Rodrigo Pikussa, direktor Marcopola. “Naš odnos sa ovom kompanijom počeo je davno i traje više od 50 godina. Danas ovaj prevoznik ima oko 150 autobusa našeg brenda, modele Paradiso 1200, Paradiso 1350 i Paradiso 1800 DD”, izjavio je Pikussa.

Nova vozila imaju Mercedes-Benz 500RS šasiju i luksuznu “Executive” konfiguraciju. Ona podrazumijeva 44 luksuzne fotelje u unutrašnjosti, sa pojedinačnim USB priključcima i Wi-Fi internetom. Zahvaljujući liftu i širokim drugim vratima, vozila su dostupna i za osobe sa invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Da bi se dodatno poboljšao unutrašnji komfor, novi Reunidasovi autobusi imaju ugrađeni GEOTV sistem za zabavu, pregradne zidove, multipleksni sistem, sigurnosne pojaseve, držače čaša i držač časopisa.

Reunidas Paulista je 70 godina bio uključen u prevoz putnika na međugradskim, međudržavnim i čarter linijama, putujući kroz nekoliko gradova između država São Paulo, Rio de Janeiro i Mato Grosso do Sul. Osnovana 1948. godine u gradu Lins Reunidas Paulista de Transporte Ltda. započeo je svoju djelatnost sa flotom od deset autobusa, koji su obavljali prevoz između gradova Bauru, Pirajui, Guaranta, Cafelandia, Lins, Penápolis i Araçatuba. Godine 1969. u radu su pustili prvi inovativni autobus čija se sjedišta pretvaraju u krevete, a širenjem posla svoju centralu su 1980. godine preselili u Araçatubu, što se smatra strateškim potezom. Danas, kompanija vozi u više od 80 gradova i ima različitu flotu vozila, prilagođenu svim potrebama putnika.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842