HIGER isporučuje električne autobuse u Južnu Koreju

Share your love

Predzadnjeg dana novembra, u proizvodnoj bazi u Suzhou Industrial Parku održana je ceremonija isporuke električnih HIGER gradskih autobusa za Seul u Južnoj Koreji. Isporučena je prva tura od 10 HIGER električnih gradskih autobusa koji će biti korišteni u gradskom prevozu glavnog grada Južne Koreje.

Xu Jianzhong, generalni potpredsjednik kompanije HIGER, izjavio je na ceremoniji: “Ova godina je 20. godišnjica rada kompanije HIGER. Potpomognuti i podržani od strane vlade na svim nivoima, HIGER je pozitivno odgovorio i inzistirao je na inovativnoj strategiji razvoja i internacionalizacije, ubrzao je proces izvoza kineskih autobusa u inostranstvo i pri tome smo razvili snažno međunarodno tržište i uspostavili temeljitu post-prodajnu uslugu i ponosni smo reći da se naša vozila trenutno prodaju u više od 100 zemalja. Isporuka ovih električnih gradskih autobusa pružit će novi zamah za intenzivnu saradnju naše dvije zemlje.”

Ministar Odjela za klimatsko okruženje grada Seula, Huang Fuyuan je rekao: “Problemi okoliša su zajednički i dugoročni u svim zemljama svijeta. Seul je spreman pridonijeti zaštiti okoliša s kooperativnim partnerima u Kini.” Gosti iz Južne Koreje su bili zadovoljni istraživačkim, razvojnim i proizvodnim nivoima HIGER-a i kvalitetom koji nude novi električni gradski autobusi. Gosti iz Južne Koreje su prilikom posjete fabrici iskazali veliko zanimanje i za četvrtu generaciju HIGER autobusa na vodikove ćelije te su odmah zatražili detaljnu specifikaciju, izvedbu, cijenu i utjecaj ovih vozila na okoliš.

HIGER je jedini kineski brend koji je osvojio tender za autobuse u Seulu. Isporučeni električni autobusi za Seul su posebno dizajnirani za južnokorejsko tržište sa tehnološki nadmoćnim specifikacijama, kao što su lagana težina i visoka pouzdanost, a sve s ciljem prilagođavanja vozila za specifično hladno vrijeme i radne uslove u Seulu.

HIGER poručuje da inovacije nikada neće stati i da razvoj ide dalje te da će završna kvaliteta biti sve bolja i bolja. Smatraju da će se Win-Win saradnja postići sa partnerima kroz izvrsnu kvalitetu i usluge. Budući da je na domaćem tržištu HIGER već napravio izvanredan rezultat, cilj je da se na međunarodnom tržištu napravi što bolji rezultat i uđe u krug vodećih svjetskih proizvođača vozila za gradski prevoz.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842