CET 2017: Irizar i8

Jedinstveno tehnološko remek-djelo – tako su Španci opisali svoj do sada najbolji proizvod. Ovo vozilo – sa dinamičkom estetskom i inovativnom tehnologijom – predstavlja vrhunski proizvod kvaliteta, čvrstoće i pouzdanosti u sektoru gde će se izdvojiti njegova ličnost i veliki vizuelni uticaj, po čemu su Irizar modeli prepoznatljivi.Identitet i karakter brenda Irizar uspješno nastavlja i model Irizar i8. Izražena linija koja teče duž cijele strane vozila šalje čvrstu, snažnu vizuelnu poruku, smjelu i rafiniranu, harmoničnu i fluidnu. Savršena kombinacija površina i naglih linija koje stvaraju vizuelnu harmoniju i refleksije.

Privlačni nehrđajući V-ukras se ističe na prednjem dijelu uokviren novim modernim LED svjetlim. Revolucionarni stil vjetrobranskog stakla integriše se sa LED osvjetljenjima, dajući modelu i8 čist futuristički izgled. Zadnji dio vozila je podjednako interesantan. Karakterišu ga agresivne linije, naglašene grbom u obliku slova V kao novim elementom. Zadnja svjetla su također LED, sa kontinualnim linijskim osvjetljenjem, koja su posebno razvijena za Irizar i8. Na krovu se spojler integriše sa kamerom zaokružujući na taj način zadnji dio vozila.Putovanje u Irizar i8 je jedinstveno iskustvo za čula. Irizar i8 prati Irizar filozofiju kako bi ponudio kupcima najviši stepen personalizacije. I8 nudi četiri dužine (12.4, 13.22, 14.07 i 14,98 metara), tri vrste DAF Euro 6 motora, tri vrste toaleta, nova sjedišta sa dvije vrste presvlaka, opcije od 2+2, 2+1 i 1+1 sjedišta zahvaljujući nivou poda, raznim sistemima za zabavu i novim unutrašnjim tkaninama kao i veliki izbor boja i završnih obrada. Na ovaj način i8 se može prilagoditi svim potrebama kupaca. Za kraj su samouvjereni Španci poručuju: Vi odlučujete šta želite – Irizar ga gradi.

Pobjednik, i dobitnik prestižne titule Coach of The Year 2018, bit će objavljen 19. oktobra u prvoj večeri, takozvanoj Night of Awards, na Busworld Kortrijk u Belgiji. Tada će predsjednik međunarodnog žirija, Tom Terjesen, s ponosom izreći: And, the winner is … možda Irizar i8?

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842