Dva Mercedes Sprintera City 77 za VGB

Minibusevi su već dugo idealan dodatak voznim parkovima mnogih kompanija. U područjima gdje ekonomski faktor isključuje rad velikih autobusa, minibusevi često pružaju odličnu alternativu. Idealna veličina i ekonomski održiv rad su koncept koji se odnosi na usluge kompanije Verkehrsgesellschaft Belzig mbH (VGB), koja posluje u gradu Bad Belzig i njegovoj okolini. Sredinom novembra, prevozniku su isporučena dva nova Sprinter City 77 minibusa. Primopredaji, koja je izvršena u depou VGB-a, su nazočili Hans-Jürgen Hennig, izvršni direktor VGB, i Jürgen Popis, šef prodaje u Istočnoj regiji Mercedes-Benz Omnibusse.Niskopodni Sprinteri rade na liniji VGB-a broj 590 od decembra 2012. godine i do sada su pružili odlične rezultate. Na toj liniji standardni autobus od 12 metara nije bio ni ekonomski održiv, ni pogodan za putnike. Tako je kompanija razvila novi raspored za tu liniju pa se ova linija zove i “Sprinter linija” te sada posluje veoma uspješno. U roku od dvije godine, broj putnika porastao je za 34%, prihod je porastao za 25%, a usluge su poboljšane. Nivo iskorištenosti kapaciteta omogućio je VGB-u da smanji intervale održavanja vozila na ovoj liniji za pola.

Ekskluzivni troosovinski Sprinter City 77 jasno povećava fleksibilnost transportnih kompanija. Osim samostalnog rada, može odlično poslužiti i kao ispomoć redovnim autobusima u špici. Zahvaljujući svojoj bruto težini od 6,8 tona, vozilo može primiti do 40 putnika. Sprinter City 77 je također dobro opremljen pa će kneeling sistem i dvoja dvokrilna vrata osigurati visok protok putnika. Vozilo je opremljeno i mehaničkom sklopivom rampom na prvim vratima kao i niskim podom u putničkom prostoru što je svakako plus zbog putnika sa smanjenom pokretljivošću. To znači i da vozila imaju dovoljno prostora za dvoja invalidska kolica. Sprinter City 77 modeli su opremljeni sa Euro 6 motorima i automatskim mjenjačem sa sedam brzina, što je jedinstvena karakteristika u segmentu minibuseva.

Verkehrsgesellschaft Belzig mbH (VGB) osnovan je 4. maja 1993. godine, kao nasljednik javnog preduzeća Kraftverkehr Brandenburg. Danas, usluge kompanije pokrivaju velike dijelove bivšeg okruga Belzig kao i cijelu regiju koja okružuje grad Brandenburg an der Havel. VBG ima oko 90 zaposlenih i 50 autobusa. Kompanija svoj vozni park drži na visokom tehničkom standardu te redovno kupuje nova vozila, pa je prosječna starost voznog parka oko 5,2 godine.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842