Go-Ahead London naručio 32 Alexander Dennis Enviro100EV autobusa nove generacije

Share your love

Alexander Dennis je dobio narudžbu od Go-Ahead London koja je naručila 32 mala električna autobusa Enviro100EV. Ovo je drugi ugovor s operaterom u glavnom gradu za električne autobuse sljedeće generacije ovog proizvođača.

Autobusi će se koristiti na uslugama Transport for London (TfL) koji se kreću uskim ulicama i stambenim naseljima, gdje Enviro100EV kompaktne dimenzije od 8,5 metaa dužine i 2,35 metara širine omogućavaju veliku manevarsku sposobnost, a istovremeno nude prostor za do 41 putnika, od čega njih 21 mogu da sjede. Go-Ahead London će voziti autobuse iz svoje garaže Orpington na lokalnim linijama R1, R3, R4 i R8, kao i na liniji 233 između Elthama i Swanleya.

Svi se napajaju verzijom Voith Electrical Drive System srednjeg opterećenja i imat će baterije od 354 kWh, koje isporučuje Impact Clean Power Technology i obezbjeđuju do 1,2 GWh garantovanu propusnost energije kako bi se omogućio dug radni vijek bez zamjene baterije.

Neil Gladstone, ispred Alexander Dennis, rekao je: “Naš Enviro100EV odlično odgovara za potrebe Transport fo London, nudeći sjajno iskustvo putnicima i kombinaciju sigurnosti sa pogonom i baterijama dizajniranim za dugovječnost. Oduševljeni smo što je Go-Ahead London odabrao Enviro100EV za potrebe svojih malih autobusa i radujemo se isporuci ovih vozila početkom 2025.”

Chris McKeown, Go-Ahead London direktor inženjeringa, je izjavio: “Ova vozila predstavljaju visokokvalitetan javni prevoz i radujemo se što ćemo 2025. godine flotu Enviro100EV postaviti na niz prometnih vanjskih usluga u Londonu. Imam puno povjerenje da će biti dobro prihvaćeni od strane kolega i putnika.”

Nick Owen, TfL-ov direktor za autobuse, rekao je: “Ovi novi autobusi su dobrodošao dodatak i radujemo se što ćemo ih dočekati u našoj floti koja već ima skoro 1.700 autobusa s nultom emisijom. Njihov kompaktan dizajn čini ih idealnim za linije s užim ulicama i pomaže putnicima da odaberu održiv, pristupačan i pristupačan način prevoza. Podstičemo naše operatere da donesu ekološke odluke o nabavkama kako bi nam pomogli da ispunimo gradonačelnikovu obvezu da imamo flotu sa 100 posto nultim emisijama do 2030. godine, a ovaj potez Go-Ahead London je pozitivan korak da to postignemo.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1871

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *