MAN će isporučiti 50 električnih autobusa amsterdamskom Schiphol aerodromu

Share your love

Nakon aerodroma u Minhenu, još jedan evropski aerodrom dobija MAN električne autobuse. MAN Truck & Bus je primio narudžbu za isporuku 50 električnih autobusa za amsterdamski Schiphol aerodom (AMS) kako bi aerodom unaprijedio svoje operacije prevoza putnika. Narudžba je rezultat završenog tendera na kojem je učestvovalo pet ponuđača, a MAN je imao najbolju ponudu. Novi autobusi dizajnirani su za pružanje kontinuiteta, pouzdanosti i povećanog kapaciteta za putnike koji se kreću između aviona i terminala.

Tillo Smets, voditelj prodaje javnog prevoza MAN Nederland rekao je: “Ponosni smo što MAN dalje proširuje svoju saradnju sa Schipholom u području prevoza putnika i što dajemo značajan doprinos ambicioznim ciljevima nulte emisije našeg nacionalnog aerodroma.”

Nova vozila imaju troja vrata i niski pod, što putnicima olakšava i ubrzava ukrcaj i izlazak. Raspored pruža više prostora za putnike koji stoje, omogućujući brži protok putnika i skraćuje vrijeme čekanja. Električni autobusi zamijenit će trenutnu flotu aerodroma od aprila 2025. Prethodna generacija autobusa došla je do kraja svog radnog vijeka, a ova nova flota osigurat će da Schiphol zadrži visoke standarde kontinuiteta i pouzdanosti u svojim uslugama prevoza.

Sybren Hahn, izvršni direktor infrastrukture u Schipholu je rekao: “Schiphol ima potpuno električni autobuski vozni park već 10 godina i bio je jedan od prvih u Holandiji koji je to imao. S ovom novom generacijom autobusa možemo napraviti korak naprijed u pogledu udobnosti putnika i nastaviti garantirati pouzdanost. Autobuski prevoz i dalje će biti veoma važan u nadolazećim godinama zbog sve većih aviona i nekoliko velikih obnova. Nadovezujući se na ovu saradnju, predani smo daljnjim inovacijama i većoj održivosti.”

Schiphol također ulaže u renovirano odmorište za vozače, dizajnirano da bude energetski pozitivno – stvara više električne energije nego što je koristi. To je u skladu s dugoročnim ciljevima održivosti aerodroma i predanošću stvaranju boljeg radnog okruženja za svoje osoblje. Schipholov širi cilj je postati aerodrom u potpunosti bez emisija do 2030. godine. Ovaj cilj uključuje sve aktivnosti, od operacija na zemlji do usluga na pisti, kao dio predanosti održivoj budućnosti.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1871

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *