Higer isporučio 50 autobusa u Urugvaj

Nedavno je 50 novih energetskih autobusa Higer utovareno na brod u luci Šangaj odakle su krenuli za Urugvaj. Ova serija autobusa označava prvi veliki izvoz kineskih autobusa nove generacije u Urugvaj, a oni će uskoro opsluživati ​​glavni grad Montevideo. Novi Higer autobusi biće raspoređeni na autobuskim linijama u centralnom dijelu glavnog grada, zamjenjujući postojeće dizel autobuse i promovirajući zeleni razvoj i modernizaciju javnog prevoza u zemlji. Urugvaj je poznat kao “Švicarska Južne Amerike” zbog svog lijepog i prijatnog prirodnog okruženja. Zemlja obiluje obnovljivom energijom, posebno električnom energijom. Stoga Urugvaj visoko cijeni razvoj nove energetske industrije. Danas je postao jedan od lidera u elektrifikaciji autobusa u Latinskoj Americi.

Kako bi zadovoljio potrebe urugvajskih korisnika i poboljšao iskustvo putovanja, Higer je u ranim fazama proveo temeljno istraživanje i prilagodio ovu seriju novih energetskih autobusa za svoje klijente, koji uključuju jednospratne i dvospratne modele, dužine preko 12 metara. Autobusi imaju impresivan izgled i moderan dizajn, sa humaniziranim karakteristikama kao što su meka sjedišta i USB priključci unutra. Sa dometom punog punjenja do 250 kilometara, mogu zadovoljiti svakodnevne operativne potrebe javnog prevoza.

S obzirom na reljef Urugvaja, koji čine uglavnom niska brda sa valovitim pejzažom, Higer je ove autobuse opremio funkcijom podizanja šasije, oklopom šasije i sistemom vizuelne pomoći vozaču kako bi se prilagodio lokalnim uslovima na putu i osigurao sigurnost vožnje. Pored toga, Higer je poboljšao rukohvate i STOP sisteme u zoni sa invaliditetom kako bi bili u skladu sa lokalnim regulatornim zahtjevima.

Od ulaska na urugvajsko tržište 2009. godine, Higer je svojim visokokvalitetnim proizvodima i stabilnom postprodajnom uslugom osvojio priznanje lokalnog tržišta i putnika, postepeno proširujući utjecaj brenda Higer u Urugvaju. Dok se val kineskih novih energetskih vozila širi svijetom, Higer je uspješno osigurao prvu urugvajsku narudžbu na veliko koristeći svoje godine naprednog iskustva u novim energetskim tehnologijama. Ovo dostignuće ima veliki značaj i za Higera i za globalnu ekspanziju “Made in China”. Ovi električni autobusi zasigurno će lokalnim putnicima pružiti zelenije, ekološki prihvatljivije i udobnije iskustvo putovanja zahvaljujući niskom nivou buke i ekološkoj prihvatljivosti.

Tokom protekle decenije, Higer je ušao u različite zemlje Južne Amerike, uključujući Urugvaj, Peru, Kostariku, Ekvador i Venecuelu. U novim okolnostima, Higer će iskoristiti nove mogućnosti i nastaviti sa izvozom visokokvalitetnih zelenih rješenja javnog prevoza u svijet sa odličnim proizvodima i efikasnim uslugama.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *