Poljski Sindbad pojačao flotu sa 22 autobusa iz Daimler grupe

Velika narudžba iz Poljske za Daimler Buses. Sindbad, jedna od najvećih autobuskih kompanija u zemlji, preuzela je 22 autobusa Setra i Mercedes. Kompanija nastavlja da širi svoju flotu Setra sa dvanaest novih Setra vozila, uključujući šest dvospratnih Setra 531 DT autobusa. Kupovinom deset Mercedes Tourismo vozila, Sindbad je odabrao ono što je već dugi niz godina najpopularniji model turističkih autobusa u Poljskoj.

Mirko Sgodda, šef marketinga, prodaje i korisničke službe u Daimler Buses predao je simbolični ključ za nova vozila Ryszardu Wójciku, generalnom direktoru Sindbad sp. z o. Prilikom primopredaje, direktor prodaje autobusa Daimlera rekao je: “40-godišnju istoriju Sindbada karakteriše i 30 godina odlične saradnje sa brendovima Setra i Mercedes. Povjerenje koje ste ukazali u naše proizvode, zbog čega smo mi izuzetno zahvalni, odrazilo se na vaš uspjeh i sigurno je također postavilo visoke standarde za autobuski prevoz u Poljskoj i širom Evrope.”

Sa novim autobusima, cijeli vozni park će biti sa isključivo Euro 6 motorima. Autobusi su opremljeni najnovijim sigurnosnim sistemima, uključujući Active Drive Assist ADA 2. Ovaj sistem za djelimično automatizovanu vožnju trenutno je dostupan samo u Setra autobusima. Sva nabavljena vozila su također opremljena sa 230V+USB utičnicama i Wi-Fi, što je već duže vrijeme standard u floti Sindbada.

Osnovna djelatnost Sindbada je poslovanje međunarodnih autobuskih usluga. Međutim, poljski tržišni lider nudi i usluge u segmentu putovanja, školskog prevoza i ekskurzija, kao i poslovnih putovanja. Kompanija sa sjedištem u Opolju zapošljava nešto manje od 500 ljudi, a vozni park sada se sastoji od 121 autobusa – uključujući 101 Setru i 19 Mercedes-Benz vozila. Grupacija Sindbad trenutno postavlja moderan servisni centar, koji će biti ovlašten za servisiranje autobusa marke Mercedes i Setra.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *