Ubilježene nove isporuke Alexander Dennis Enviro200 autobusa

Alexander Dennis je u prvoj polovini augusta isporučio osam novih autobusa modela Enviro200 i to dva vozila za Peter Hogg Coach & Minibus Hire iz škotskog Jedburgha, dok je šest vozila isporučeno kompaniji LeShuttle, koja je dio Getlink Group.

Alexander Dennis je za Peter Hogg Coach & Minibus Hire napravio isti model, ali u različitim dužinama – jedan je 9.7 metara i sa 34 sjedišta, a drugi 10.8 metara i sa 40 sjedišta. Oni utjelovljuju škotsku temu tiskanog tartan moquette-a na sjedištima, kao i sa vanjskim vinilima u sličnom stilu. Nastavljajući tradiciju Petera Hogga da vozila naziva po Diznijevim likovima, autobusi su kršteni kao Kralj Fergus i Kraljica Elinor. Dodatne karakteristike uključuju sigurnosne pojaseve, USB punjače na svim sjedištima i digitalni tahograf.

Direktorica Annie Hogg podigla je autobus u fabrici Alexander Dennis u Scarboroughu i rekla: “Izuzetno smo zadovoljni našim postojećim Enviro200 autobusima i pažnjom i brigom koju nam je pružio tim Alexander Dennis, što je učinilo lakim izborom da se vratimo za naš četvrti i peti autobus ovog tipa. Ovo su naši najbolji autobusi do sada sa svojom fantastičnom završnom obradom unutrašnjosti i eksterijera.”

Charlie Miller, direktor maloprodaje za Alexander Dennis, dodao je: “Bilo je veliko zadovoljstvo oživjeti Annienu viziju za ove najnovije autobuse s niskim emisijama Enviro200 u saradnji s našim partnerima. Camira je iskoristila njihove revolucionarne mogućnosti digitalne štampe za moquette, a KDT Graphics je obezbijedio vanjske vinile, blisko sarađujući kako bi se sve savršeno poklopilo.”

Kompanija LeShuttle je prije isporuke svojih 8.9 metara dugih autobusa morala da ih prilagodi u AD24 radionici u Harlowu. Kao dio ovog posla, sjedišta su uklonjena kako bi se stvorilo više prostora za stojeće osobe i dodana su dodatna vrata na vozačevoj strani kako bi se omogućilo fleksibilno ukrcavanje i silazak s obje strane autobusa.

LeShuttle upravlja šatl vozovima za teška teretna vozila kroz tunel ispod Lamanša između terminala u Folkestoneu i Calaisu. Vozače iz svojih kamiona preuzima nova flota midibusa Alexander Dennis Enviro200. Kako se vozovi mogu zaustaviti na bilo kojoj strani perona, dodatna vrata osiguravaju da vozači kamiona ne moraju prelaziti put autobusa prilikom ulaska ili izlaska.

Novi Enviro200 opremljen je najnovijom generacijom motora Euro 6 koji dodatno smanjuju emisiju štetnih plinova uz efikasnu tehnologiju SmartPack proizvođača koja kombinira stop/start motora, e-hlađenje i upravljanje pomoćnim opterećenjem. Oni zamjenjuju Euro 5 autobuse, što rezultira značajnim ekološkim prednostima.

Rod Hunt, menadžer sigurnosne logistike i transporta u LeShuttleu, rekao je: “Naši novi Enviro200 autobusi su nadmašili naša očekivanja, jer smo ih uzastopno uvodili u našu flotu. Oni su dokaz odličnog pristupa Alexander Dennisa ispunjavanju zahtjeva kupaca, kombinujući vrata s obje strane s pristupom niskim podom kako bi se osiguralo da mogu sigurno i brzo pokupiti i odvesti vozače.”

Billy Downey, komercijalni menadžer – radionice za Alexander Dennis, dodao je: “Ove nove Enviro200 autobuse za LeShuttle u potpunosti je pripremio naš stručni tim u AD24 radionici u Harlowu, dodajući dodatna vrata i prilagođavajući unutrašnji izgled. Zajedno sa sestrinskim pogonom u Anstonu, imamo najveći kapacitet za popravku i adaptaciju vozila u zemlji i potpuno smo opremljeni za obavljanje složenih poslova po najvišim standardima.”

Mark Taylor, regionalni menadžer prodaje u Alexander Dennis, izjavio je: “Drago mi je što mogu zaključiti isporuku ovih šest novih autobusa, potpuno prilagođenih specifičnim zahtjevima LeShuttlea. Ovo dalje razvija naš odnos sa LeShuttleom, koji je započeo sa ranijom generacijom od šest sličnih Enviro200 izgrađenih 2015. i 2018. godine. Sjajno je znati da naši autobusi igraju tako važnu ulogu u održavanju kretanja tereta preko Kanala.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *