Otokar: Cilj je da budemo među 5 najboljih igrača u Evropi u segmentu autobusa

Share your love

Otokar, jedna od kompanija Koç Grupe, radi na daljiim koracima svoje strategije u skladu sa svojim ciljevima rasta u Evropi. Otvorena je njemačka podružnica Otokar Europe SAS, jedne od Otokarovih podružnica. Što se tiče novog proširenja, zamjenik generalnog direktora Otokara Kerem Erman rekao je: “Otvorili smo našu podružnicu u Njemačkoj kako bismo doprinijeli našem uspješnom rastu širom kontinenta. Naš cilj je da budemo među 5 najboljih igrača u Evropi.”

Otokar, lider na turskom tržištu autobusa već 15 godina, nastavlja da ubrzava svoju evropsku ekspanziju. Njemačka je nova lokacija Otokarovog ekspanzionizma, koji svakodnevno bezbjedno prevozi milione putnika sa svojim desetinama hiljada autobusa na putevima više od 60 zemalja, posebno u Evropi. Nakon Francuske i Rumunije, kompanija je prošle godine osnovala Otokar Italia kupovinom Mauri Bus System, koja ima 101-godišnju historiju, a sada je ojačala svoje prisustvo u Evropi otvaranjem svoje njemačke filijale.

Navodeći da je Otokar napravio još jedan važan korak ka svojim ciljevima rasta u Evropi u oblasti autobusa, zamjenik generalnog direktora Otokar Kerem Erman rekao je: “Ne usporavamo izvoz i nastavljamo širenje na različita tržišta kako bismo povećali našu dodanu vrijednost i ojačali naš uspjeh u Evropi, koje je naše ciljno tržište za komercijalna vozila. Nastavljamo sa strateškim koracima i rastom. Njemačka, jedno od najvećih tržišta u Evropi, je teško i važno tržište koje ugošćuje globalne brendove. Kao Otokar, nastavljamo naše strukturiranje na glavnim tržištima s našom njemačkom podružnicom u skladu s našim ciljevima s našim novim asortimanom proizvoda s nultom emisijom.”

Ističući da su oni najveći izvoznik među brendovima autobusa u domaćem vlasništvu u Turskoj, Erman je rekao: “Nastavljamo sa našim investicijama kako bismo imali najveću fabriku koja proizvodi pod jednim krovom u Evropi. Razvijamo prilagođena rješenja za potrebe sa našim širokim asortimanom proizvoda kojeg prati R&D. Zadovoljavamo potrebe operatera u Turskoj i širom svijeta sa isplativim, ekološki prihvatljivim i održivim rješenjima za prevoz i minimiziramo negativne efekte globalnih klimatskih promjena. Spremni smo da odgovorimo na potrebe evropskog tržišta koje je u procesu transformacije. Naš cilj je da budemo među 5 najboljih proizvođača autobusa u Evropi.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *