Tri autobuske kompanije obilježile svoje godišnjice sa Setra autobusima

Share your love

Bottenschein Reisen, Christoph-Reisen i Schörnig Reisen su proslavile svoje godišnjice kupovinom Setra ComfortClass autobusa.

Bottenschein Reisen je nabavio veoma posebnu Setru 515 HD. Ovo je 25. Setra koju su ova kompanija i njena podružnica, Süddeutsche Verkehrslinien dodali svojoj floti u roku od godinu dana. Redizajnirani autobus Setra ComfortClass nudi prostor za 48 putnika, koji se mogu opustiti na sjedištima sa podesivim udobnim naslonima za glavu dok putuju širom Evrope. U znak zahvalnosti za njihov rad, generalni direktor Horst Bottenschein dao je svojim zaposlenima slobodu kada je u pitanju dizajniranje ambijenta novog autobusa.

Ovo dvoosovinsko vozilo ima sve najnovije sisteme za pomoć vozaču i sigurnosti, uključujući prediktivnu kontrolu pogonskog sklopa (PPC). Zahvaljujući prediktivnom tempomatu sa prepoznavanjem topografije, vozači se mogu kretati širom Evrope, a da pritom ostanu ekološki i ekonomski efikasni. Centralni dio ovog autobusa je OM 470 šestocilindrični redni motor snage 315 kW (428 KS), koji je povezan s potpuno automatiziranim 8-brzinskim GO 250-8 MPS ručnim mjenjačem.

Bottenschein je osnovan 1952. godine i vjerni je kupac ovog brenda sa sjedištem u Ulmu od samog početka i prvih modela Setra. Danas kompanija nudi vrhunska putovanja, kao i gastro i avanturistička putovanja. Klubovi, kompanije i škole također mogu iznajmiti svoje autobuse za ekskurzije.

Sa novom Setrom 516 HD na tri osovine, autobuska kompanija Christoph-Reisen predstavila je svoje peto novo vozilo Setra za pet godina. Ovo troosovinsko vozilo sa četiri zvjezdice ima 49 sjedišta i nudi najviši nivo udobnosti i sigurnosti uz najnovije sisteme pomoći vozaču. Redizajnirani autobus Setra ComfortClass, koji je opremljen šestocilindričnim rednim motorom OM 470, u varijanti izlazne snage od 335 kW (456 KS) i potpuno automatizirani mjenjač autobusa GO 250-8 PowerShift, prevozi putnike u široki spektar niz destinacija širom Evrope.

Christoph Ecke je nabavio svoju prvu Setru 517 HD, kao najmlađi njemački autobuski operater 2018. godine. Iz ovog autobusa, Ecke, koji je prošao obuku za administraciju, postepeno je proširio svoj program putovanja, a danas on i njegov tim nude prilagođena studentska i grupna putovanja za klubove i preduzeća, uz istovremeno pružanje usluga autobusa za zamjenu vozova sa Setra 415 LE business.

Povodom svoje 100. godišnjice, autobuska kompanija Schörnig Reisen kupila je tri autobusa ComfortClass Setra 516 HD, čime je svoj vozni park proširila na ukupno 16 luksuznih autobusa. Ukupno 103 vozila su kupljena u proteklih 100 godina.

Troosovinska vozila duga 13 metara opremljena su sa 38 sjedišta koja imaju izvezene brojeve sjedišta, kao i podesivim komfornim naslonima za glavu i noge. Udaljenost između sjedišta u luksuznim autobusima je jedan metar. Sa ova tri autobusa Setra, koji će se koristiti za putovanja do destinacija među kojima su Maroko, Andaluzija i Laponija, ova kompanija iz Hanovera proširuje sopstvenu flotu vozila “premium klase”.

Pored optimalnog komfora, ovo preduzeće se odlučilo da svoje nove autobuse opremi svim sistemima za pomoć vozaču koje brend nudi u pogledu aktivne bezbjednosti. Kao takva, uz ABA 5 adaptivni tempomat nove generacije i kameru od 360°, ova vozila imaju i signalne svjetlosne trake koje prolaze oko autobusa. Oni osiguravaju da su vozila lako vidljiva, čak i u magli i mraku.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *