Novi Leopard nastavlja tradiciju Plaxton autobusa kod Roy McCarthy Coaches

Share your love

Alexander Dennis, podružnica NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, nedavno je predala još jedan Plaxton Leopard autobus kompaniji Roy McCarthy Coaches.

Najnovije vozilo je 12,2 metara dugačak primjerak sa 57 sjedišta vezanih pojasom u udobnom rasporedu 2+2, nudeći dobar kapacitet za privatno iznajmljivanje, kao i za školske ugovore. Vrata bunkera sa paralelnim podizanjem olakšavaju vozačima da utovare prtljag. Izgrađen na šasiji Volvo B8R, njegova snaga se prenosi preko ZF automatskog mjenjača.

Roy McCarthy Coaches upravlja autobusima iz svoje baze u Macclesfieldu od 1971. godine. Njegov prvi potpuno novi autobus bio je Plaxton Paramount na šasiji Bedford YNT kupljen 1986. godine. Ostao je u floti kao historijsko vozilo koje se povremeno koristi na školskim ugovorima, i koji je pružio poređenje sa najnovijim Plaxton Leopardom prilikom njegove primopredaje.

Novi autobus je dočekao Max McCarthy, koji je dio treće generacije McCarthysa koji vodi porodični posao: “Plaxton je oduvijek bio odličan izbor za našu flotu, a Plaxton Leopard je bio posebno pogodan zahvaljujući nizu dostupnih prilagođavanja, a jako nam se sviađa dostupnost ove opcije kraćeg međuosovinskog razmaka za 12,2 m koja nam je omogućila da odaberemo povećanu manevarsku sposobnost bez značajnog umanjenja za putnički kapacitet.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Simon Wood, rekao je: “Roy McCarthy Coaches je fantastičan primjer lojalnog i entuzijastičnog operatera Plaxton. Čast je vidjeti još jednog novog Leoparda pored pouzdanog Paramounta iz 1986. godine, koji pokazuje skoro četiri decenije dosljednog ulaganja u besprijekornu flotu.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *