Yutong isporučio 87 aerodromskih autobusa u Suadijsku Arabiju

Početkom septembra, u fabrici novih energetskih autobusa Yutong održana je ceremonija isporuke 87 autobusa sa aerodromski rad iz Kine u Saudijsku Arabiju. Riječ je o najvećoj seriji ovakvih autobusa izvezenih iz Kine. Isporuka i rad ove serije vozila učinit će ASG najvećim operaterom autobusa u Saudijskoj Arabiji. Sa tržišnim udjelom od 60% u Saudijskoj Arabiji, Yutong autobusi pokrivaju više od 90% aerodroma u zemlji, pružajući sigurno, efikasno i udobno iskustvo putovanja za turiste iz cijelog svijeta.

Saudijska Arabija ima toplu i suhu klimu sa malo padavina tokom cijele godine, a prosječna temperatura ljeti je čak 45-50°C. Yutong je proveo istraživanje i demonstraciju aerodromskog okruženja u Saudijskoj Arabiji i potreba kupaca, te je sproveo usmjereno istraživanje te razvoj i proizvodnju u kombinaciji sa stvarnim scenarijima rada.

Yutong aerodromski autobus ima robusnu zatvorenu prstenastu strukturu punog monokoka i oslanja se na napredni antikorozivni proces katodne elektroforeze cijelog vozila, koji može osigurati izdržljivost na visokim temperaturama i suhom vanjskom okruženju u Saudijskoj Arabiji. Što se tiče detalja o proizvodu, elektronski kontrolisano vazdušno ogibljenje koje se podiže i efikasan, štedljiv i antibakterijski nezavisan klima uređaj velike snage poboljšavaju doživljaj putnika.

Kao najveći dobavljač autobusa u Kini, Yutong je odavno uspostavio svoje ključne prednosti u istraživanju i razvoju, proizvodnji, prodaji i postprodajnim uslugama. Njegovi proizvodi se izvoze u više od 20 zemalja kao što su Maldivi, Španija, Velika Britanija, Italija, Kazahstan i Južna Afrika, pružajući usluge prevoza za 67 aerodroma.

U budućnosti, Yutong i ASG će ostvariti dublju saradnju na polju autobusa svih izvedbi i namjena te dati punu ulogu prednostima u novom energetskom polju kako bi doveli zelenu energiju u “Kraljevstvo pustinje”.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841