Temsa isporučila 50 vozila u Litvaniju

Temsa je, ubrzavajući svoj rast u Evropi, završila isporuku 50 vozila modela MD9 LE UAB Kautra, vodećoj kompaniji na litvanskom tržištu i dijelu mreže javnog prevoza u regiji Kaunas. Ovom isporukom, ukupan broj vozila koje je Temsa isporučila na litvansko tržište dostigao je 270.

Temsa, koji je jedan od vodećih svjetskih proizvođača autobusa i midibusa, jača svoje prisustvo na svojim prioritetnim tržištima kao dio svoje globalne strategije rasta. Nastavljajući da plijeni pažnju operatera u regionu svojim uspješnim nastupom u SAD-u i Evropi posljednjih godina, Temsa je završila novu isporuku od 50 vozila u Litvaniji.

Sa UAB Kautra, jednom od najeminentnijih putničkih kompanija u zemlji, Temsa je ispunila svoje obaveze završavajući isporuke koje su započete u junu do avgusta. 50 vozila modela MD9 LE isporučenih u regiju uvelike će doprinijeti ekološki prihvatljivoj transformaciji aktivnosti javnog prevoza u regiji Kaunas, zahvaljujući niskoj potrošnji goriva i visokoj udobnosti vožnje.

Hakan Koralp, direktor prodaje, naglasio je da je Litvanija među njihovim prioritetnim tržištima u Evropi. Dodao je: “Naše razumijevanje prioritetnih tržišta nije zasnovano samo na veličini zemlje ili tržišnoj skali. Kao kompanija koja svoju cjelokupnu viziju budućnosti oblikuje oko održivosti, nastavit ćemo jačati naše prisustvo na tržištima koja integriraju okoliš i prirodu svijest u njihovu poslovnu kulturu. U tom kontekstu, prethodno smo isporučili naša električna vozila proizvedena u Adani sa sopstvenom tehnologijom na litvansko tržište. Ovaj put ćemo doprinijeti transportnim potrebama regije Kaunas sa 50 ekološki prilagođenih dizel vozila. Štaviše, ovom isporukom, ukupan broj vozila sa brenda Temsa na putevima u Litvaniji dostigao je 270. Svojim izvozom ne samo da učvršćujemo svoje pozicije, već i nastavljamo da stvaramo devize za našu zemlju. Izuzetno smo zadovoljni zbog ovoga.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841