Dodatnih 31 Ebusco autobus za njemački NIAG

Krajem juna Ebusco je potpisao novi ugovor sa Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG), koji je kao Transdev dio RETHMANN grupe, za 19 Ebusco 3.0 solo i 12 Ebusco 3.0 zglobnih autobusa. Isporuka ovih autobusa predviđena je za kraj 2024. godine.

Za ovu narudžbu Ebusco se nadmetao sa drugim preferiranim dobavljačima u takozvanom mini tenderu i Ebusco je imao najbolju ekonomsku ponudu. NIAG će 31 novi Ebusco autobus koristiti za javni prevoz u okrugu Wesel i Kleve. Kao i kod prethodne narudžbe, autobusi od 12 metara bit će opremljeni baterijom od >350 kWh, a zglobni Ebusco 3.0, dužine 18 metara, će biti opremljen paketom od >500 kWh. 31 autobus će uštedjeti više od 2.300.000 kg CO2 i 3.900 kg dušika godišnje.

Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG) je moderan pružatelj usluga transporta i mobilnosti sa oko 800 zaposlenih. NIAG obezbeđuje logističke veze za region u dvije ključne oblasti: lokalni javni prevoz i logistika. Sa mrežom autobuskih linija od više od 2.200 kilometara i 36,5 miliona putnika godišnje, NIAG je najveći pružalac javnog autobuskog prevoza u regionu Donje Rajne.

Hendrik Vonnegut, direktor NIAG-a, komentarisao je: “Krajem prošle godine naručili smo naših prvih 12 autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara, a ova naknadna narudžba od 31 autobusa je još jedan važan korak ka elektrifikaciji cjelokupnog autobusnog voznog parka.”

Patrick Oosterveld, direktor prodaje u Ebuscu, rekao je: “Zadovoljni smo povjerenjem iskazanim u ovoj naknadnoj narudžbi od NIAG-a. U okviru ove narudžbe isporučujemo i autobuse Ebusco 3.0 od 12 metara i Ebusco 3.0 od 18 metara. Autobus Ebusco 3.0 od 18 metara predstavljen je krajem prošle godine, a kombinacija njegovog velikog kapaciteta za putnike, izuzetno dugog dometa i izuzetno niske potrošnje energije omogućava nam da napravimo još veći utjecaj za dobrobit okoliša. Ambicija da se što prije pređe na javni prevoz s potpuno nultom emisijom je nešto što dijelimo sa NIAG-om.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841