Saudijskoj Arabiji isporučeno 780 Higer autobusa

Sredinom maja u industrijskom parku Suzhou održana je ceremonija isporuke 780 autobusa marke Higer za Saudijsku Arabiju. Mohamed Yassin, Product Manager saudijskog distributera Higera Zahid Tractor, Huang Shuping, Higer generalni menadžer, Qiu Yuanhong, zamjenik generalnog direktora Higer i Jiang Haifeng, generalni direktor kompanije Higer Overseas Sales Company prisustvovali su ceremoniji. Ova narudžba, koja ima ukupno 780 autobusa i procijenjena na preko 51 milion eura, predstavlja najveći izvoz autobusa iz Kine u Saudijsku Arabiju do 2023. godine. Ovo postignuće u potpunosti demonstrira međunarodnu konkurentnost i snagu brenda kineskih autobusa visoke klase.

Tokom ceremonije isporuke, generalni direktor Higer Huang Shuping i zamjenik generalnog direktora Qiu Yuanhong uručili su zlatni ključ i certifikat koji simbolizira prijateljstvo i saradnju predstavnicima distributera u Saudijskoj Arabiji. Nakon ceremonije 780 Higer autobusa službeno je otputovalo za Saudijsku Arabiju.

Mohamed Yassin je u svom govoru rekao da jak strateški savez između Zahida i Higera ima svijetlu budućnost. Ovi autobusi samo su početak saradnje dvije strane. Vjerovao je da će uz Higerov odličan kvalitet proizvoda, dobru reputaciju kupaca i blisku saradnju, obje strane sigurno stvoriti još jednu briljantnu budućnost.

Saudijska Arabija se nalazi u pustinjskom području Bliskog istoka, koju karakteriziraju vruća i suha ljeta, blaga zimska klima i nedostatak kiše tokom cijele godine, a suše su uobičajene. Prosječna ljetna temperatura je 45 stepeni Celzijusa, a maksimalna temperatura može dostići i do 53 stepena Celzijusa. S obzirom na sušnu, visokotemperaturnu i prašnjavu klimu u Saudijskoj Arabiji, Higer je kontinuirano poboljšavao svoju konfiguraciju vozila kroz tehnološke inovacije, na osnovu godina analize stvarnih performansi vozila u Saudijskoj Arabiji i temeljnog istraživanja potražnje tržišta za vozilima u Saudijskoj Arabiji. Proizvodnjom autobusa visokog kvaliteta, Higer može efikasno da se nosi sa lokalnim klimatskim uslovima i složenim uslovima na putevima.

Saudijska Arabija je oduvijek bila jedno od najvećih kineskih izvoznih tržišta za autobuse. Kao pionir kineske strategije “going global” Higer je počeo da ulazi na tržište Saudijske Arabije još 2007. godine. Od tada, Higer je kontinuirano unaprijeđivao i usavršavao svoj proizvodni proces, poboljšavao kvalitet proizvoda i nastavio da “intenzivno njeguje” Saudijsku Arabiju i njeno tržište. Trenutno je skoro 4.000 Higer autobusa izvezeno u Saudijsku Arabiju, pokrivajući različite oblasti, kao što su autobusi za hadž, školski autobusi, gradski autobusi, turistički autobusi i radna vozila. Higer je u očima saudijskih kupaca postao mjerilo kvaliteta i preferirani brend kineskih autobuskih proizvoda, u potpunosti demonstrirajući odličnu snagu i vrijednost proizvoda “Made in China”.

Posljednjih godina, Higer je postao jedna od najboljih kompanija u kineskoj autobuskoj industriji. Higer ne samo da je ojačao svoje kooperativne odnose sa lokalnim distributerima i krajnjim kupcima, već je također kontinuirano razvijao savršeniji i efikasniji sistem usluga kako bi korisnicima pružio sveobuhvatnu servisnu podršku i sveobuhvatna operativna rješenja. Higer nastoji da postane predvodnik za kineske autobuse koji postaju globalni i da nastavi da prikazuje vrhunske, inteligentne i zelene tehnologije. Higer ima za cilj da stvori potpuno novi imidž “Made in China” na svjetskoj autobuskoj sceni.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841