Voyages Vandivinit kupio pet novih Setra autobusa

Voyages Vandivinit je prvi autobuski prevoznik u Luksemburgu koji je kupio pet autobusa Setra iz nove redizajnirane generacije. Jedna od prepoznatljivih karakteristika redizajniranih Setra autobusa je trodimenzionalni logo brenda u hromu na crnoj pozadini visokog sjaja.

Od pet vozila nalaze se ukupno tri modela i to jedna Setra 515 HD sa 44 sjedišta, dvije Setre 517 HD sa po 59 sjedišta i dvije dvospratne Setre 531 DT, a svaki dvospratni autobus ima kapacitet za 78 putnika. Sva vozila su isporučena u zlatnoj boji koja je zaštitni znak ove kompanije i uz maksimalan paket opreme. Sva nova vozila će se koristiti za turistička putovanja širom Evrope.

Novi Active Drive Assist 2 se nalazi u paketu opreme vozila iz ComfortClass tj. modela 515 i 517 HD. Sistem koristi kontinuirane intervencije upravljanja kako bi vozilo držalo u zadatom položaju unutar trake, što omogućava djelomično automatiziranu vožnju u svim rasponima brzina. Četiri kamere sprijeda, pozadi i iznad bočnih prozora osiguravaju veću sigurnost u svih pet autobusa. Pokrivaju okolinu vozila i stvaraju indirektnu vidljivost od 360° unaokolo iz ptičje perspektive.

Osnovana 1959. godine, porodična kompanija iz Elangea, koju sada vodi treća generacija, partner je Setri od 50-ih godina i trenutno u svom voznom parku ima preko 50 vozila ovog brenda.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841