Van Hool TDX27 Astromega – Luksuz za 100 putnika

Belgijski proizvođač autobusa i industrijskih vozila Van Hool isporučio je domaćoj kompaniji M.G. Cars u Ittreu posebno vozilo sa velikim kapacitetom. Radi se o autobusu Van Hool TDX27 Astromega i to je prvo ovakvo vozilo u toj zemlji – luksuzni double decker s konfiguracijom od okruglo sto sjedišta (98 putnika + 1 vodič + 1 vozač).

M.G. Cars je osnovan 1987. godine i uglavnom je aktivan u prevozu učenika za međunarodne škole u Bruxellesu i okolnim područjima. Pri nabavci najnovijeg autobusa fokus im je bio usmjeren na ekološke, ekonomske i ergonomske prednosti. Poboljšanjem kapaciteta na 98 putnika plus vozač i vodič, ovo je vozilo sada posebno prikladno za kratka i srednje duga putovanja. Povećani kapacitet također osigurava da je autobus prikladan za prevoz velike grupe ljudi, bez kompromitiranja udobnosti sjedišta ili prostora za noge.

Veliki smještajni kapacitet za putnike čini ovo vozilo izvrsnim za grupe, škole, društva i kompanije s dodatnom praktičnom prednošću da grupa može ostati zajedno u jednom vozilu tokom putovanja, i potrebno je samo jedno parking mjesto za autobuse. Osim toga, manje vozila na cestama nudi ekološke prednosti zahvaljujući manjim emisijama, kao i ekonomske prednosti zahvaljujući manjoj potrošnji dizela.

Istodobno, to će pomoći u prevladavanju ozbiljnog nedostatka vozača u čitavom sektoru transporta, a pogotovo vozača autobusa. Kako bi putnicima ponudio najviši nivo udobnosti tokom putovanja, ovaj Van Hool TDX27 Astromega opremljen je snažnim motorom DAF-a s 390 kW/530 KS i u kombinaciji s automatskim mjenjačem ZF Traxon.

izvor:transportmagazin.hr

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842