OTW-TEC naručio dodatnih 97 S-Charge Volvo autobusa za rad u Belgiji

Share your love

Belgijski operater javnog prevoza Opérateur de Transport de Wallonie (OTW), koji posluje pod komercijalnim imenom TEC, naručio je 97 autobusa Volvo 7900 S-Charge. Velika narudžba uslijedila je nakon prethodnih nedavnih isporuka Volvo hibridnih vozila koja su pokazala izuzetnu pouzdanost.

Narudžba je osigurana putem javnog tendera kao dio većeg okvirnog sporazuma između Volvo Busesa i OTW-TEC-a. Tokom 2021. godine, Volvo Buses je isporučio 64 autobusa Volvo 7900 S-Charge, a prethodno tj. 2018. godine isporučeno je oko 100 električnih hibridnih autobusa. Nova vozila će ući u upotrebu u belgijskoj regiji Valonija.

Ova nova narudžba dio je OTW-TEC-ove ambicije da svojoj floti doda 430 hibridnih autobusa. Uz narudžbu, OTW-TEC će imati 293 kompletna Volvo autobusa u upotrebi, kao i 177 vozila sa Volvo šasijom i karoserijama koje je isporučio Jonckheere. “Veoma smo zadovoljni što OTW-TEC nastavlja da naručuje naše elektrificirane autobuse i što možemo nastaviti našu saradnju na pružanju održivog transporta u Belgiji”, kazao je Bas Dubois, generalni direktor Volvo Benelux i nastavio: “Jedna od ključnih stvari je da su ovi autobusi pokazali odličnu pouzdanost u radu. Vozači također cijene udobnost vozačkog okruženja.”

Predstavljen 2020. godine, autobus Volvo 7900 S-Charge sada je u upotrebi u više od 25 zemalja. Ne zahtijeva infrastrukturu za punjenje, jer se neprekidno sam puni dok je u radu, skupljajući energiju prilikom kočenja i vožnje nizbrdo. Može voziti u potpuno električnom načinu rada do 1 km i pri brzinama do 50 km/h, što pruža fleksibilnost prilagođavanja potrebama javnog prevoza različitih gradova. Ostale prednosti uključuju značajnu uštedu goriva, smanjene emisije i nisku buku za putnike i stanovnike u blizini.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841