Tata Starbus EV: U mjesec dana preko 3.600 narudžbi za autobuse!

Tata Motors, najveći indijski proizvođač komercijalnih vozila, objavila je da je kompanija dobila narudžbu za isporuku 921 električnog autobusa. Naručilac je Bengaluru Metropolitan Transport Corporation (BMTC), a ugovorom je predviđeno da Tata Motors isporučuje i održava 12-metarske električne autobuse na period od 12 godina.

Ova narudžba je kruna uspjeha Tata Motors na tenderima, jer je kompanija u periodu od 30 dana sklopila ugovore o isporuci više od 3.600 električnih autobusa! Prethodno je Delhi Transport Corporation naručio 1.500 vozila, a West Bengal Transport Corporation dodatnih 1.180 vozila. O kakvom se poslu radi najbolje pokazuje činjenica da je Tata Motors do sada u cijeloj Indiji isporučila samo 715 električnih autobusa.

Sve narudžbe se odnose na Tata Starbus EV model, električni autobus, koji je dostupan u nekoliko konfiguracija. Iako to nije precizno naznačeno, vjerovatno će dominirati verzije sa elektromotorom snage 245 kW (330 KS) i litij-ionskom baterijom kapaciteta 250 kWh, koja je dovoljna za autonomiju od preko 200 kilometara na jednom punjenju.

izvor: proauto.ba

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841