Novi Panther se pridružio Plaxton floti u kompaniji Abbey Coaches

Share your love

Alexander Dennis, podružnica NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih nezavisnih globalnih proizvođača autobusa, objavio je da je isporučio novi autobus Plaxton Panther kompaniji Abbey Coaches iz Glazgova.

Novo vozilo, koje može imati 57 i 59 sjedišta, sa demontažnim toaletom izgrađeno je na pouzdanoj šasiji Volvo B8R i završeno prema sveobuhvatnoj specifikaciji sa novim Vogelsitze Magnio sjedištima i podovima u imitaciji drveta. Linijski displeji i bočno montiran lift za invalidska kolica omogućavaju da vozilo bude u skladu sa PSV Propisima o pristupačnosti (PSVAR).

Abbey Coaches upravlja flotom od oko 20 modernih autobusa, koje iznajmljuje u ime lokalne samouprave, preduzeća i privatnih klijenata. Većina vozila u floti su Plaxton vozila.

Christine Walker, koja upravlja Abbey Coaches zajedno sa svojim sinom Graemeom, rekla je: “Fleksibilnost i svestranost Plaxton autobusa idealna je za naše poslovanje i raznovrstan posao koji obavljamo za naše klijente. Zbog toga smo pored isporućenog novog Panthera već naručili još jedan za isporuku tokom 2024. godine.”

Charlie Miller, direktor maloprodaje u Alexander Dennis, dodao je: “Oduševljeni smo što možemo ponovo poslovati sa Christine i Graemeom, ne samo za novi Panther, već i za njihov prvi rabljeni Leopard od nas, koji ne samo da povećava kapacitet već je i Euro 6 – usklađen za zone niske emisije. Lojalnost Abbey Coachesa prema nama kao preduzeću je veoma cijenjena i nikada se ne uzima zdravo za gotovo. Bilo je zadovoljstvo ponovo imati posla s njima i podržati ih u kupovini.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841