MTR Corporation iz Hong Konga naručila 35 električnih Alexander Dennis Enviro500EV autobusa

Share your love

Sredinom novembra Alexander Dennis je objavio da je odabran na konkurentnom tenderu hongkonške MTR Corporation za isporuku 35 električnih Enviro500EV autobusa na sprat.

MTR Corporation obezbjeđuje gradski željeznički sistem Hong Konga Mass Transit Railway, uključujući i mrežu autobuskih usluga, za koje upravlja flotom od 172 autobusa. Većinu njih je isporučio Alexander Dennis iz svojih Enviro200, Enviro400 i Enviro500 asortimana vozila. Nova flota autobusa sa nultom emisijom štetnih gasova kompanije MTR Corporation biće isporučena tokom 2025. i 2026. godine.

Enviro500EV je u potpunosti dizajnirao inženjerski tim Alexander Dennisa kao dio sljedeće generacije autobusa bez emisija. Nova flota može značajno smanjiti ugljični otisak u usporedbi s tradicionalnim dizel autobusima, doprinoseći boljem i zdravijem okolišu.

Njegove baterije od 472 kWh se isporučuju pomoću Impact Clean Power Technology dizajna koji je spreman za budućnost i koji omogućava nadogradnje kako bi se iskoristile prednosti napretka u tehnologiji baterija bez strukturnih modifikacija. Snaga se prenosi kroz Voith Electrical Drive System, koji na vršnoj snazi od 410 kW i kontinuiranoj snazi od 310 kW ima dovoljno rezervi da se nosi sa topografijom Hong Konga.

Andy Boulton, generalni direktor za tržište Azije i Pacifika iz Alexander Dennis, rekao je: “Oduševljeni smo što smo izabrani od strane MTR Corporation za partnera za prelazak na autobuske usluge nulte emisije. Naš Enviro500EV je dizajniran od temelja prema zahtjevima transportnog sistema svjetske klase u Hong Kongu, osiguravajući da će ova transformacijska investicija u čistiji transport biti uspješna za MTR Corporation.”

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842