Setra 516 HDH novitet u floti Union Bričić

Kompanija Union Bričić je osnovana 1996. godine sa sjedištem u Lončarima. Zahvaljujući viziji vlasnika gospodina Miše Bričića, kompanija bilježi brzi rast, a u tome su svakako pomogli i odlični autobusi, prepoznatljiv vizuelni izgled vozila i odlična usluga. Prethodnih dana je bilo razloga za slavlje u ovoj kompaniji pošto je u flotu stigla Kraljica svih autobusa – Setra i to model 516 HDH!

Novi dodatak floti je 2015. godište i odmah je po dolasku brendirana u prepoznatljivu šemu ovog prevoznika. Vozilo je kupljeno od prvog vlasnika i stiže iz Njemačke te je u fantastičnom tehničkom i vizuelnom stanju. Model je iz game TopClass, što garantuje mnogo opreme i luksuza. Ovi autobusi obećavaju novi nivo putovanja kako putnicima tako i vozačima. Vozilo je dugo oko 13,3 metra i ima tri osovine. Pokreće ga Mercedesov motor 375 kW tj. 510 KS koji ispunjava Euro 6 norme u kombinaciji automatskog Mercedesovog PowerShift mjenjača. Što se tiče sigurnosne opreme, to stvarno ne treba spominjati pošto su autobusi iz Daimler grupacije odavno oni koji postavljaju standarde na ovom polju.

Putnici će posebno uživati pošto unutrašnjost može da primi ukupno 56 putnika i vozača, a raspored sjedišta na tri osovine je jako dobar tako da će svi imati sasvim dovoljno prostora bez obzira o kojoj relaciji se radi. Setrina Voyage sjedišta su urađena u kombinaciji crvene i crne boje od tkanine i kože. Svako sjedište ima naslonjač na obaranje, naslone za ruke i noge, preklopni stolić, mrežicu za lične stvari i obavezni sigurnosni pojas. Kako bi temperatura u svakom trenutku bila odgovarajuća tokom putovanja, putnicima će na raspolaganju biti sistem grijanja i klimatizacije EvoCool Top Air, što je još jedan “domaći” proizvod kojim je opremljen ovaj fantastični autobus. Kada govorimo o udobnosti, zanimljivo je spomenuti da je unutrašnja visina u vozilu 2,1 metar što je znatno više od konkurencije pa ni visoki putnici neće imati problema.

Naravno tu su još i audio/video sistem, tolaet, kuhinja, pretvarač struje na 220 V sa utičnicama po busu. Još jedna bitna značajka za ovo vozilo je i panoramski krov, prepoznatljiv detalj mnogih Setra autobusa. Ovaj krov će također osigurati i pružiti putnicima jednu novu dimenziju putovanja koju nudi samo ova kompanija.

Gospodina Bričića smo zamolili i za kratak komentar o prinovi i uz pitanje otkud odjednom Setra u floti nakon toliko MANova i Neoplana. Gospodin Bričić nam je tom prilikom rekao: “Nakon toliko godina, došlo je vrijeme i za malo promjene. Išli smo na promjenu brenda, želeći pomjeriti granice u samom kvalitetu ponude prema putnicima na ino destinacijama koje obnašamo u budućnosti, a nesumnjivo sa korištenjem ovog brenda to se uistinu i postiže kada je u pitanju udobnost i komfor kako za putnike, tako i za vozno osoblje, posebno na dugim relacijama. Sami znate šta je Setra i šta sve ona predstavlja. Novi autobus ima stvarno obilnu opremu, sve sigurnosne sisteme na vozilu koji su u ponudi i samo ime kaže – Top Class. Namjera je da se autobus uposli na liniji prema Njemackoj, što tradicionalno i radimo, naravno shodno Covid situaciji u narednom periodu. Upravo će to i odrediti i sam intenzitet rada u prevozu putnika ka Evropi.”

Ekipa portala BHBus.ba gospodinu Bričiću želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841