Caetano ekološki autobusi od sada sa znakom Toyote

Portugalski proizvođač CaetanoBus od sada će brendirati svoje autobuse sa nultom emisijom e.City Gold – električni gradski autobus i H2.City Gold – gradski autobus na vodikov pogon, zajedno sa Toyotom kao odgovor na ubrzani korporativni rast i restrukturiranje.

Prošle je godine CaetanoBus ojačao svoju međunarodnu prisutnost povećavajući prodaju svojih autobusa bez emisija. Ovaj rast odražava sve veće prepoznavanje CaetanoBusa kao proizvođača autobusa s nultim emisijama, njegovih tehničkih mogućnosti i vrhunske tehnologije na konkurentnom evropskom tržištu autobusa.

CaetanoBus ima viziju pružanja rješenja koja svojim proizvodima za mobilnost bez emisija doprinosi sigurnijem i ekološki prihvatljivijem društvu. Kako bi kombinirao rast CaetanoBusa s urbanom održivošću i oblikovao budućnost gradova sa svojim partnerima, Toyota Caetano Portugal (TCAP) postala je direktni dioničar CaetanoBusa u decembru 2020. godine. Ovaj ojačani strateški savez odražava cilj kompanije Toyota Motor Europe da dalje proširi svoju komercijalnu mobilnost s nultim emisijama iskorištavanjem dugogodišnjeg autobuskog poslovanja kompanije CaetanoBus i nedavnih snažnih napora u razvoju i distribuciji autobusa s nultom emisijom.

H2.City Gold je električni autobus na vodikov pogon, s dometom od 400 km i Toyotinim sistemom gorivih ćelija. Ovo je vozilo omogućilo objema kompanijama da pokažu komplementarne tehnološke i inženjerske sposobnosti i bio je prvi korak u ovu strategiju, koja također uključuje i City Gold, 100% električni autobus CaetanoBusa.

U središtu ovog zajedničkog brendiranja je promjena značke vozila koja uključuje logotipe “Caetano” i “Toyota”, priznajući snažno vizualno prepoznavanje Toyote među evropskim kupcima. “Ovim ko-brendiranjem učvršćujemo dugogodišnje partnerstvo s Toyotom u čitavom poslu s autobusima bez emisije. To nam oboma omogućuje da s jedne strane pokažemo tehničku sposobnost i komplementarnu tehnologiju, a s druge strane i istinsko usklađivanje s dekarbonizacijom”, rekao je José Ramos, predsjednik CaetanoBusa.

“Ovaj korak pokazuje povjerenje koje imamo u naše najnovije ulaganje i naše dugogodišnje partnerstvo s CaetanoBusom. Također, naglašava važnost koju Toyota pridaje razvoju mobilnosti bez emisija izvan automobilske industrije”, komentirao je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842