Prvi električni autobus u Veneciji će biti Yutong

Martini Bus, najveći privatni prevoznik u Veneciji, nedavno je kupio prvi električni autobus kineskog proizvođača Yutong, što ujedno predstavlja i prvi električni autobus generalno u Veneciji.

Martini Bus je prevoznik s velikim iskustvom i bavi se prevozom putnika od 1968. godine. On svakodnevno pruža visokokvalitetne usluge za svoje putnike u Italiji. Autobus Yutong ICE12, koji je ovaj put isporučen, namijenjen je pružanju usluga prevoza putnika između lokalnog aerodroma i željezničke stanice u svrhu pružanja maksimalne udobnosti i sigurnosti.

Na pitanje zašto se Yutong Bus ističe među brojnim proizvođačima koji se bave proizvodnjom električnih autobusa, Massimo Fiorese, iz Martini Bus, je izjavio: “Lično sam posjetio Francusku i Luksemburg kako bi iz prve ruke vidio kakve performanse pružaju električni Yutong autobusi. Uvidio sam da su glavne odlike dobre performanse i pouzdan kvalitet, upravo ono što i nama treba. Radi ostvarenja zaštite okoliša turističkog grada kakav je Venecija i smanjenja zagađenja zraka, donijeli smo odluku o kupovini autobusa Yutong i ovo je veoma značajan korak za nas.”

Čisti električni autobusi ICE12, uspjeli su zadržati prednosti Yutonga kao brenda, nudeći karakteristike kao što su visok kvalitet, izvrsna sigurnost i vrhunski komfor. Pored toga, kombinirajući posebne okolnosti u Veneciji, inženjeri su napravili prilagodljivu optimizaciju, a sve na zadovoljstvo svih uključenih strana, čime je Yutong otvorio sebi još jedno tržište za električne autobuse.

U skladu sa zahtjevima različitih klijenata i različitih tržišta, Yutong je ponudio sveobuhvatnu garanciju, uključujući odgovarajuće proizvode, usluge, dodatke i slično. Yutongova visokokvalitetna rješenja za proizvode i usluge pridonijela su proboju kineskih proizvođača na EU tržište. Paralelno sa isporukom, u Veneciji su uspostavljene servisne mreže koje će postepeno pokrivati ​​mjesta poput Milana i Rima kako bi Yutong osigurao bolju uslugu svojim klijentima i putnicima.

Trenutno se novi energetski autobusi Yutonga prodaju na veliko na tržištima poput Francuske, Velike Britanije, Bugarske, Islanda, Finske, Danske, Čilea, Meksika i Makaa iz Kine. Pored toga, uspješno su odrađeni testovi i prezentacije na tržištima poput Australije, Novog Zelanda, Kolumbije i Kazahstana. U budućnosti će Yutong nastaviti doprinositi poboljšanju globalnog kvaliteta zraka ekološki prihvatljivijim i učinkovitijim novim proizvodima te promovisati globalna ekološka putovanja i graditi bolju globalnu budućnost s članovima sektora javnog prevoza.

Na nedavno završenom Busworld 2019, Yutong ICE12 je dobitnik i nagrade Ecology Label 2019.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1841