Električni Ankai autobus stigao u Urugvaj

Početkom augusta u Canelonesu u Urugvaju održana je svečana ceremonija kako bi se obilježilo službeno puštanje u rad prvog električnog autobusa. Ministar urugvajskog Ministarstva saobraćaja, guverner Canelonesa, zajedno s lokalnim autobuskim prevoznicima i novinarima lokalnih medija bili su prisutni ovom historijskom momentu.

Isporučen je gradski električni autobus kineskog proizvođača Ankai. Vozilo je dugo 8,5 metara, a vozilo je izazvalo veliko zanimanje u medijima i javnosti. Neki vladini dužnosnici, lokalni građani i studenti su žurili isprobati novo vozilo. Ovo vozilo predstavlja novu prekretnicu u Canelonesu pošto predvodi zeleniju eru prevoza.

U martu ove godine, Marcelo Metedlera, direktor Biroa za prevoz i transport u Canelonesu, vodio je posebnu grupu lokalnih autobuskih prevoznika u posjetu Hefei grupi. Tamo su stekli dosta znanja o radu, upravljanju i održavanju električnih autobusa. Nakon posjete gosti iz Urugvaja složili su se da će produbiti saradnju s kineskim autobuskim operaterima i proizvođačima autobusa kako bi Urugvaj uveo zeleniji javni prevoz. Naravno, delegacija je izvršila narudžbu električnih autobusa proizvođača Ankai.

Na ceremoniji je istaknuto da rad električnih autobusa Ankai u Urugvaju označio novu prekretnicu i da će više električnih autobusa uskoro krenuti na put u preko 30 gradova širom zemlje.
Li Guojun, zamjenik generalnog direktora Ankai Bus, otkrio je da će Ankai nastaviti povećavati svoje marketinške napore u Urugvaju kao način da pomogne zemlji u izgradnji održivijih mreža javnog prevoza.

Zahvaljujući dugogodišnjem napornom radu, Ankai je već uspostavio čvrsto prisustvo u Južnoj Americi i izgradio dobro povezane post-prodajne mreže i usluge. Kao jedan od vodećih proizvođača autobusa u Kini, Ankai se također uspješno probio u brojnim razvijenim zemljama, uključujući Italiju, Francusku, Izrael itd.

Share your love
Adnan Omerhodzic
Adnan Omerhodzic
Articles: 1842